Agrocov, a doua ca nivel al despăgubirilor de secetă

Agrocov, a doua ca nivel al despăgubirilor de secetă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste 4.500.000 lei are de încasat omul de afaceri Adrian Porumboiu, prin societatea sa, Comcereal SA, ca despăgubire, de pe urma pierderilor înregistrat vara trecută, în câmp, din cauza secetei. E cea mai mare despăgubire care urmează să se plătească unei societăţi, la nivel naţional, potrivit datelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA). După Comcereal SA, din punct de vedere al valorii despăgubirilor, urmează Agrocov SRL Galaţi, care are de primit 1.079.531 lei sub formă de despăgubiri. Contactat de "Viaţa liberă", Ion Bujor a declarat că abia când va vedea aceşti bani va crede că, într-adevăr, se plătesc.

„Mie nici subvenţia nu mi-a fost plătită încă. Despre despăgubiri, ce să mai vorbim? Lista am văzut-o şi eu, dar banii nu. Încă nu mi-a spus nimeni că se plăteşte ceva. Şi nici nu prea cred eu că se vor da acei bani. De unde să plătească statul atâta? Este adevărat că am suferit pierderi, în sensul că am făcut tehnologie în câmp şi, în loc să scoatem opt tone de porumb la hectar, am scos doar două. Încercăm să investim în irigaţii pe cont propriu, dar e greu să scoţi ceva la capăt”, a declarat Ion Bujor.

Agrocov SRL este singura societate locală care ar urma să încaseze despăgubiri la acest nivel. Urmează, în funcţie de despăgubirile pe care le are de încasat, R-Agro Fălciu SA, care are de primit 1.064.860 lei.A

Citit 2855 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2016 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.