La Galaţi a fost confirmat al cincilea caz de gripă

La Galaţi a fost confirmat al cincilea caz de gripă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O tânără de 28 de ani, din Galaţi, a fost diagnosticată cu gripă, în săptămâna 1-7 februarie. Femeia a ajuns la medic cu febră, dureri de cap şi tuse. Rezultatele analizelor de laborator au arătat că este vorba de infecţia cu un virus gripal. Potrivit medicilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, în urma tratamentului, starea de sănătate a pacientei s-a îmbunătăţit, aceasta fiind în prezent în afara oricărui pericol.

„A fost vorba de o infecţie cu virusul gripal sezonier AH3, tulpină care dă forme uşoare spre medii ale bolii”, a precizat dr. Valentin Boldea, din partea DSP Galaţi. În total, de la începutul acestui sezon rece, în judeţul Galaţi au fost confirmate cinci cazuri de îmbolnăviri de gripă, patru cu tulpina AH3 şi unul cu tulpina AH1PDM09.

Tot săptămâna trecută, 2.664 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii. Cei mai afectaţi au fost copiii cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani, cu 995 de cazuri din totalul îmbolnăvirilor. 98 de pacienţi au avut nevoie de internare în spital, din cauza formelor mai severe ale bolii. De asemenea, 335 de gălăţeni s-au îmbolnăvit de pneumonie, 119 dintre ei fiind spitalizaţi. În acelaşi interval de timp, nu a fost înregistrat niciun deces din cauza acestor boli.

Citit 1431 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2016 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.