ÎNGRIJORĂTOR! Peste 60 la sută dintre COPII sunt supuşi VIOLENȚEI în familie

ÎNGRIJORĂTOR! Peste 60 la sută dintre COPII sunt supuşi VIOLENȚEI în familie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Peste 60 la sută dintre copii sunt agresaţi în familie, iar unul din cinci minori suferă de o problemă comportamentală, urmare a abuzurilor la care a fost supus, rezultă dintr-un studiu sociologic realizat, la nivel naţional, de Ministerul Muncii şi organizaţia "Salvaţi copiii".

Studiul prezentat arată că violenţa asupra copiilor reprezintă o realitate cotidiană în 63 la sută dintre familiile din România.

Grupele de vârstă cu riscul cel mai ridicat de abuz din partea părinţilor sunt preşcolaritatea şi pubertatea, adică etapele de dezvoltare asociate în mod direct cu creşterea nevoii de autonomie şi afirmare de sine a copilului, simultan cu contestarea regulilor şi autorităţii parentale.

De asemenea, numărul fetelor care cad victimă violenţei în familie este mai mare comparativ cu cel al băieţilor (6.336 fete faţă de 5.856 băieţi).

În ceea ce priveşte tipul de abuz suferit de copil, în 68 la sută dintre cazuri a fost vorba de neglijare, în 12 la sută - abuz emoţional, 9 la sută - abuz fizic şi 370 de copii au fost abuzaţi sexual.

Citit 1330 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2016 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.