LOCURI DE MUNCĂ în Europa/ Primele angajări în străinătate, prin EURES, în 2016
Foto: Sursa foto: Internet

LOCURI DE MUNCĂ în Europa/ Primele angajări în străinătate, prin EURES, în 2016
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

EURES România, o reţea de recrutare a şomerilor pentru munca în spaţiul economic european, care activează în cadrul ANOFM şi, implicit, AJOFM Galaţi, a avut rezultate palpabile de la începutul anului. În Galaţi, de la începutul lui 2016, au fost promovate 920 de locuri de muncă în Europa şi au fost organizate cinci seminarii de informare EURES, la care au participat, în total, 226 de persoane.

Numărul persoanelor consiliate şi asistate a fost de 125, acestea primind sfaturi în legătură cu realizarea unui CV european, redactarea unei scrisori de intenţie, pregătire în vederea susţinerii interviului de angajare, dar şi sugestii pentru înlăturarea obstacolelor ce ar putea interveni în mobilitatea forţei de muncă.

"De la începutul anului, au fost înregistraţi 12 candidaţi pentru locuri de muncă în Israel, dintre care nouă au şi fost acceptaţi pentru interviuri şi probe de lucru, în perioada 17-19 mai. Momentan, aşteptăm rezultatele finale, dar ştim sigur că două persoane au fost admise. La nivel naţional, au fost confirmate cinci angajări în primele patru luni ale anului, patru în Danemarca şi una în Spania, prin intermediul EURES", ne-a declarat Cezar Năstase, directorul AJOFM Galaţi.

Pentru accesarea locurilor de muncă oferite de EURES puteţi accesa portalul european www.eures.europa.eu sau puteţi merge la sediul AJOFM Galaţi, din strada Domnească, nr. 191, etaj. 1, cam. 16, de luni până joi, între orele 8,00 şi 16,30.

Citit 2660 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2016 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.