Primarul a anunţat că NOUL PADOC ar putea fi deschis anul acesta

Primarul a anunţat că NOUL PADOC ar putea fi deschis anul acesta
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Trecut ca proiect în campania electorală, noul padoc al oraşului, cu o capacitate de 15.000 de locuri, a făcut încă un pas spre realizare. După ce primăria a purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii primăriilor din comunele limitrofe, înfiinţarea ADI este mai aproape ca niciodată de finalizare.

Printr-un mesaj postat pe o reţea de socializare, primarul Ionuţ Pucheanu i-a anunţat pe gălăţeni că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) este din ce în ce mai aproape de înfiinţare, astfel că problema câinilor maidanezi ar putea deveni, în viitorul apropiat, istorie.

"Astăzi (n.r. 10 ianuarie 2017) a avut loc şedinţa operativă cu primarii localităţilor alături de care vom pune, în curând, bazele unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară care să poată prelua gestionarea câinilor fără stăpân atât la nivelul municipiului Galaţi, cât şi de pe raza localităţilor Şendreni, Odaia Manolache, Tuluceşti, Vânători şi Smârdan", a anunţat primarul. 

Terenul, deja identificat

Pentru că marea problemă a acestui proiect era identificarea unui teren pe care să poată fi construit noul padoc, cu o capacitate de aproape 15 ori mai mare decât a celui actual, din Bariera Traian, primăria a anunţat că s-a găsit o soluţie şi în acest sens. "Terenul pe care vom realiza acest padoc este situat între comunele Vânători şi Tuluceşti. Investiţia se va face din banii adunaţi din taxa de ecarisaj, astfel încât problema câinilor maidanezi să fie rezolvată decent", a mai scris Ionuţ Pucheanu. 

Actele, gata la finalul lunii

În încheierea anunţului, primarul social-democrat a spus şi data la care vor fi gata actele pentru înfiinţarea ADI. "Până pe 26 ianuarie, vom finaliza toate hârtiile necesare, astfel încât să putem aproba în şedinţa de Consiliu Local înfiinţarea acestei asociaţii. Dacă totul decurge bine, noul padoc ar putea fi operaţional până la finele acestui an", a conchis edilul.

Citit 2192 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2017 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.