PAMFLET | Ne-a venit inima la loc. Glumele pot continua pe seama lui Picu

PAMFLET | Ne-a venit inima la loc. Glumele pot continua pe seama lui Picu
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Motiv de sărbătoare în Galaţi: consilierii locali au decis ca Picu Apostol Roman să rămână viceprimar, ceea ce înseamnă că sursa noastră de umor rămâne la locul ei. „Fără Picu în prima linie a politicii locale, viaţa noastră ar fi fost mult mai searbădă. Mulţumim, domnilor consilieri”, susţin într-un glas oamenii de bună credinţă din Galaţi.

Ce ne-am fi făcut fără Picu Roman?

Gălăţenii răsuflă uşuraţi. Picu Apostol Roman a trecut cu bine de moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie în Consiliul Local şi va rămâne viceprimar. Vestea a umplut de bucurie inimile gălăţenilor dornici de glume, miştouri şi ironii. „Pfiu, ne-a trecut glonţul pe lângă ureche. Dacă dispărea Picu, noi de cine am mai fi râs? Ce ne-am fi făcut fără glumele pe seama lui? Viaţa noastră ar fi fost mult mai searbădă, mai săracă. Şi aşa nu avem mare lucru. Bacalbaşa a plecat la Bucureşti, Stan a plecat cu tot cu planurile lui pentru tunel, noi cu ce mai rămâneam dacă dispărea şi Picu? Dacă ne mai luau şi dreptul la ironie, cu ce am mai fi rămas?”, a declarat un comentator pe Facebook. De altfel, din câte se pare, acesta este şi motivul pentru care consilierii locali au decis ca Picu să rămână în funcţie. „Nu a fost vorba despre un zid în faţa incompetenţei, aşa cum au sugerat mulţi. Pur şi simplu ţinem la bufonul nostru, trebuie să avem şi noi pe cineva de care să râdem în şedinţele noastre insipide. Unele şedinţe ţin şi patru, cinci ore. Vă daţi seama cât de trist ar fi dacă nu am avea pe cineva care să mai destindă atmosfera cu câte o declaraţie haioasă”, a declarat Hristache Bogatu, consilier PSD.

Mulţumit, Picu şi-a reintrat în rol

Bucuros că a scăpat de demitere, Picu Apostol Roman a ţinut să le mulţumească toturor colegilor într-un mod specific rasei din care face parte. Astfel, pentru că nu avea niciun copac la îndemână, Picu Roman s-a urcat într-un cuier şi a început să arunce cu banane în cei prezenţi. În tot acest timp urla sunete primare şi se bătea cu pumnul în pieptul dezgolit. Colegii consilieri nu au reuşit să îl dea jos din cuier decât după ce au adus în sală o ladă cu nuci de cocos. „A coborât să mănânce ceva şi atunci am sărit cu toţii pe el şi l-am capturat”, a povestit consilierul Nicuşor Ciumacenco.

„Promit să nu dezamăgesc”

Picu Apostol Roman a luat cuvântul la şedinţa de reconfirmare pentru a le mulţumi colegilor care l-au susţinut. „Vă mulţumesc pentru încrederea acordată, promit să nu vă dezamăgesc. Vă garantez că cel puţin de două ori pe lună vor avea luări de poziţie filmate şi postate pe Facebook. De asemenea, voi lua cuvântul de fiecare dată când mi se va cere acest lucru în plenul Consiliului Local. Înţeleg care îmi este rolul, care îmi este locul”, a spus Picu Apostol Roman, care a mai promis că îşi va mai cumpăra o duzină de hanorace Adibas.

Viceprimatul Galaţiului

Pamflet în versuri

Farfaraua

de Submarin Cosorescu

Sunt farfara de cursă lungă, şi trădător de nat, şi hâd,

mă bălăcesc în zoaie calde, mi-a ruginit sârma din rât...

şi am driblat mereu ignatul...sunt antrenat de-un venetic

la fel de gras şi prost ca mine, cu acţiuni la inamic!

Mi se sfărâmă microfonul când grohăi, când guiţ şi eu,

să nu se pară că nu-mi pasă de ţara dimprejurul meu...

să nu se pară că pământul patriei nu-i îmbelşugat,

râm cu tandreţe, las în urmă splendide vravuri de rahat!

Ce trai avan, ce bine-mi pare că sunt stăpân peste hotar,

că mă iubesc toţi erbivorii şi carnivorii la scrutin...

sunt farfara, schimb sârma zilnic, am legătură la ciurdar,

mă doare-n sfârlă cu tot neamul meu parabolic şi suin!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Consătenii lui Picu îi urează mult succes în carieră:

Îmbrăcat la costum, Picu Roman seamănă a om:

Spitalul Socola îl vrea înapoi după 18,00

Spitalul de Psihiatrie Socola s-a sesizat în legătură cu reconfirmarea în funcţie a lui Picu Apostol Roman şi a formulat o serie de cereri către Consiliul Local Galaţi. „Am înţeles că va rămâne viceprimar la Galaţi, însă rugămintea noastră este să îl trimiteţi înapoi în fiecare zi înainte de ora 18:00. Toţi pacienţii trebuie să fiue prezenţi la vizita de seară”, se arată într-o solicitare de la Spitalul de Psihiatrie din Iaşi.

Pi(ti)cu la Mansardă

Era cât pe ce să-l pierdem în favoarea Caracalului

Reconfirmarea în funcţia de viceprimar a lui Picu Apostol Roman a venit ca o gură de aer pentru comunitatea gălăţeană. Potrivit unor informaţii de la Conferinţa Naţională a Primarilor din România, administraţia oraşului Caracal ar fi vrut să îl transfere pe Picu Roman. „Cei de la Caracal şi-au manifestat interesul pentru serviciile lui Picu Roman. Ei sperau să îl prindă liber de contract şi să îi propună un transfer pe o funcţie superioară, cea de primar. L-au contactat, dar, din câte se pare, Picu a refuzat oferta, spunând că are o datorie morală faţă de Galaţi, oraşul care l-a propulsat în elita politicii româneşti”, ne-a declarat unul dintre participanţii la Conferinţă. Contactat telefonic, Picu Roman a confirmat interesul caracalenilor pentru el. „E drept, m-au vrut, că cică eram cel mai în măsură să le conducă destinele. Le-am mulţumit pentru ofertă, am fost foarte onorat de propunere, însă Galaţiul m-a făcut ceea ce sunt. Nu puteam să plec. Dacă aş fi fost dat afară de aici, alta era discuţia”, a spus Picu.

Transfert de Creier

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4142 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Februarie 2017 08:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.