„Grad de încredere limitat” pentru Universitatea „Danubius”

„Grad de încredere limitat” pentru Universitatea „Danubius”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Rectorul Benone Puşcă e foc şi pară: „E o cruciadă împotriva univerităţilor particulare”! *

Universitatea „Danubius” a primit o grea lovitură din partea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). În urma evaluării instituţionale a primit doar calificativul „grad de încredere limitat”, în condiţiile în care, până acum, cele mai multe dintre universităţile evaluate au primit „grad de încredere ridicat” sau, în cel mai rău caz, „încredere”.

Conform grilei de evaluare a ARACIS, în urma evaluării instituţionale, universităţile pot primi unul dintre cele patru calificative: „grad de încredere ridicat”, „încredere”, „grad de încredere limitat” sau „lipsă de încredere”. Aşadar, „Danubius” a primit abia al treilea calificativ din cele patru.

Potrivit ghidului de evaluare publicat pe site-ul ARACIS, „atunci când echipa are unele îndoieli, fie în legătură cu asigurarea curentă a calităţii şi a standardelor, fie în legătură cu capacitatea instituţiei de a menţine calitatea şi standardele în viitor, se acordă calificativul «grad de încredere limitat» şi se fac recomandări de remediere imediată a situaţiei”.

Reacţia conducerii „Danubius”

Luni, rectorul Universităţii „Danubius” era foc şi pară pe cei de la ARACIS şi nu numai. „Pentru mine a fost mai mult decât surprinzător. Sigur că voi face contestaţie şi voi cere explicaţii pentru acest verdict”, a spus rectorul „Danubius”, prof. dr. Benone Puşcă.

Mai mult, acesta a promis dezvăluiri senzaţionale în cazul în care, în urma contestaţiei, verdictul va rămâne acelaşi. „După contestaţie voi face şi alte lucruri, alte dezvăluiri. Nu este pentru prima dată când am avut probleme cu evaluatorii ARACIS. De exemplu, a venit o dată o comisie să evalueze un program de studiu şi au spus că e de rău, apoi a venit altă comisie şi ne-a lăudat. Eu ce să mai cred?”, a spus rectorul „Danubius”, care a pus decizia ARACIS şi pe seama unui atac asupra universităţilor private.

„E clar că e o cruciadă împotriva univerităţilor particulare, mai ales în actualul context cu «Spiru Haret». De fapt, împotriva anumitor universităţi particulare. E clar că am deranjat prea multă lume”, a mai spus prof. dr. Benone Puşcă.

Cealaltă universitate din Galaţi, „Dunărea de Jos”, a primit vizita ARACIS anul trecut, iar în toamnă a primit calificativul „grad de încredere ridicat”.

Comentariu foto: Rectorul Universităţii „Danubius” consideră că universităţile private sunt vânate

Citit 3511 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.