Slujbă de ziua singurului sfânt gălățean

Slujbă de ziua singurului sfânt gălățean
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Creștinii ortodocși l-au sărbătorit, vineri, pe 21 iulie, pe Rafail, singurul sfânt din calendarul ortodox român care este originar din Galați. Chiar dacă numele de sfânt îi este completat cu cel al mânăstirii în care a trăit, Agapia Veche, trebuie amintit că Rafail s-a născut în locurile în care astăzi este cătunul Zimbru din comuna Bălăbănești.

Acolo, la Zimbru, s-a clădit o mică biserică pe locul fostului schit dărâmat la cutremurul din 1940. Vatra monahală are o vechime de peste două secole.

De ziua sfântului Rafail, ca și în anii din urmă, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a slujit, înconjurat de preoți și credincioși, la biserica din cătun.

“Grupuri de copii şi tineri din parohia Bratulesti şi din alte parohii învecinate au susţinut,  la momentul chinonicului,  un scurt concert de cântece religioase şi populare.La final, toţi cei prezenţi au primit iconiţe, pachete cu alimente, iar copiilor le-au fost oferite dulciuri şi mici daruri de suflet. După tradiţie, pelerinii prezenţi la sărbătoarea Sfântului Rafail au fost invitaţi la agapa frăţească, pregătită de harnicele maici de la Mănăstirea Adam”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Sursa foto: Arhiva EDJ

Citit 1594 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iulie 2017 13:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.