United, derbiul etapei cu Informatica

United, derbiul etapei cu Informatica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de futsal United Galați - vicecampioana en-titre are șansa să își ia revanșa în fața formației Informatica Timișoara, deținătoarea titlului de campioană, dar și a Supercupei.

Astfel, United va juca, sâmbătă, de la ora 18,45, la Sala Sporturilor ”Dunărea”, meciul contând pentru etapa a șaptea din Liga I. Jocul se vrea a fi reeditarea finalei Campionatului trecut, dar și un ”derbi al orgoliilor”, având în vedere disputa dintre cele două echipe, atât în teren, cât și în afara lui, în urma căreia gălățenii au fost penalizați cu trei puncte. United abordează meciul de pe locul 4, cu 13 puncte, din cinci victorii și un egal, în timp ce timișorenii se află pe locul al doilea, cu 14 puncte (patru victorii și două egaluri), astfel că jocul de mâine este extrem de important pentru gălățeni. În ultimele două etape din tur, United va juca, marți, cu Gloria Buzău (acasă), apoi, cu FC Dunărea Călărași - liderul actual, în deplasare.

Florin Ignat, tehnicianul gălățenilor este încrezător atât în jucătorii săi, dar și în public. „Încă un meci dificil cum de altfel sunt toate cu primele şase echipe din campionat. Timişoara are jucători foarte buni individual care pot face diferenţa, dar suntem foarte bine pregătiţi să-i contracarăm, avem şi noi puncte forte, sunt absolut sigur că publicul gălăţean va fi ca de fiecare dată la înălţime şi ne va împinge de la spate pentru a obţine o victorie pe care ne-o dorim cu toţii”, a declarat Ignat. Acesta a precizat că are la dispoziție întregul lot de jucători, inclusiv cei patru sportivi convocați la loturile naționale, Crăciun și Cireș - România, respectiv, Lașcu și Burdujel - R. Moldova. Primii doi au jucat pentru România în dubla cu Spania, multiplă campioană europeană şi mondială, rezultate: 0-3 şi 1-0, iar ceilalţi au evoluat pentru Moldova contra Georgiei. „Legat de meciurile cu Spania, a fost o experienţă unică, în primul rând doar pentru că joci împotriva lor, dar să mai şi câştigi e deja ceva minunat să baţi multipla campioană mondială şi europeană. Sâmbătă cu Timişoara, o altă campioană, ştiu că avem un meci foarte greu, dar că vom da totul pentru a obţine cele trei puncte”, a declarat Crăciun.

Citit 1049 ori Ultima modificare Joi, 01 Noiembrie 2018 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.