CSM Phoenix CSU, victorie importantă și câștigarea grupa C

CSM Phoenix CSU, victorie importantă și câștigarea grupa C
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de baschet CSM Phoenix CSU a câștigat, scor 81-71, în fața formației ACS Tg. Jiu în ultimul meci din Grupa C a Ligii Naționale, disputat sâmbătă seara, la Galați.

Meciul a fost unul extrem de important, în care miza era chiar câștigarea Grupei C (în care au evoluat din motive financiare) și calificarea în ”Grupa Galbenă” (locurile 7-12), de unde gălățenii au șansa să ajungă pe loc de play-off.

Baschetbaliștii antrenați de Dragan Radovici s-au conformat și au reușit un joc spectaculos, fără căderile fizice și mentale din sfertul al treilea, așa cum au avut în mai multe meciuri. ”A fost mai greu decât mă așteptam, poate că și miza partidei și-a spus cuvântul, dar din fericire am făcut un sfert trei foarte bun, așa cum am jucat acolo ar trebui să fie tot timpul, practic am rezolvat partida atunci, apoi ne-am mulțumit să menținem un ecart liniștitor până la sfârșit. A fost un drum lung, în care foarte puțini ne creditau cu această performanță, toată lumea se gândea că Mureșul va fi echipa care va avansa de aici, ceea ce mă face și mai fericit că am reușit acest lucru. Ne vom bucura două-trei zile apoi ne vom ridica nivelul pentru că ne așteaptă meciuri mai grele”, a declarat căpitanul echipei gălățene, Vlad Corpodean.

Pentru o abordare cât mai bună a meciurilor din grupa 7-12, atât Corpodean, cât și stafful tehnic al echipei au precizat că este nevoie de o întărire a lotului. ”După cele 17 victorii consecutive ne-am îndeplinit un prim obiectiv. Acum va fi foarte greu, în următoarea fază, dar sper să putem face față. Iar pentru asta avem nevoie de întăriri. În perioada imediat următoare vor veni doi jucători, un coordonator de joc și un jucător sub panou”, a declarat Florin Atanasiu, șeful secției de baschet a CSM Galați. Dacă în privința coordonatorului acesta l-a numit pe viitorul jucător al Phoenix, americanul Mark Dorris, în timp ce despre al doilea baschetbalist a spus doar că sunt în negocieri avansate cu un jucător sârb.  

În faza următoare a campionatului, CSM Phoenix CSU va juca cu Steaua și Dinamo, echipe venite din prima grupă valorică, respectiv CSO Voluntari, CSM Mediaș și ABC Athletic Constanța - ocupantele lorurilor 1-3 din a doua grupă.

Primul meci al CSM Phoenix CSU din această faza va avea loc sâmbăta viitoare, pe teren propriu, cu Steaua București - vicecampioana sezonului trecut.

Citit 1344 ori Ultima modificare Duminică, 13 Ianuarie 2019 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.