”Naționalele”, cu trei titluri de campioni pentru gălățeni

”Naționalele”, cu trei titluri de campioni pentru gălățeni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Campionatul Național de Karate Tradițional pentru cadeți, juniori, tineret și seniori, desfășurat la Iași, a fost un nou succes pentru karateka gălățeni, care s-au remarcat cu rezultate bune.

Cluburile de profil din Galați au avut o evoluție bună, cu zece sportivi medaliați. Aceștia au obținut calificarea la ”Europenele” de la Pitești (iunie), dar și la ”Mondialele” de la Stuttgart (noiembrie).

De la Karate Club (antrenor Nicolae Mărăndici, Silviu Băraru și Adrian Coman), au participat cinci sportivi, care au obținut nouă medalii. La seniori, Roxana Stoica are două medalii de aur (kumite și kogo), o medalie de argint (kumite) și una de bronz (fuku go). La tineret, Cristina Petcu are argint (fuku go), două clasări pe locul 5 și una pe locul 6. La juniori s-a remarcat Victor Mirea, care a obținut două medalii de bronz - kumite individual, respectiv, kumite echipe, alături de Alex Popa și Cosmin Șerban. Cu aceste rezultate, clubul gălățean a încheiat competiția pe locul 7.

De la Kodo (antrenori Mihai-Cristian Tâmpeanu și Alin Daiciu), au participat patru sportive, care au obținut opt medalii, patru de argint și patru de bronz. La cadeți, Andreea Marin este vicecampioană la kumite individual și kata echipe, alături de Cătălina Stamate și Clara Constantin, și medaliată cu bronz la fuku go. Cătălina Stamate și Constantin Clara au și bronz, la kumite individual. La tineret, Bianca Moglan a fost medaliată cu bronz, la fuku go.

Clubul Meikyo (antrenor Dana Stamate Farkas) are un titlu național, prin sportivul Andrei Diaconu, la fuku go. Acesta se află la a doua participare la juniori, iar anul trecut obținuse locul cinci. Cu acest rezultat, Diaconu s-a calificat atât la ”Europenele” de la Pitești, cât și la ”Mondiale”. Pe lângă titlu, Diaconu s-a clasat pe locul 5 la kumite individual, respectiv pe locul 6 la enbu mixt, alături de Ioana Zăvoianu. 

De precizat că pentru ”Mondiale” s-au calificat primii doi clasați, la individual, respectiv, prima echipă, în timp ce la ”Europene” numărul celor calificați este dublu, primii patru sportivi la individual și primele două echipe.

Citit 1786 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 07:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.