Oțelul, victorie pentru primul loc

Oțelul, victorie pentru primul loc
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Gruparea roș-alb-albastră a reușit să urce în vârful clasamentului, după șapte etape, la capătul unei partide câștigate, scor 2-1, cu FC Brașov, duminică dimineață.

Cu toate ca Dorinel Munteanu a început partida cu o formulă diferită față de ce a jucat în primele șapte meciuri oficiale, planul tactic a fost dat peste cap după nici cinci minute de joc, după ce Jardan a suferit o accidentare și a fost înlocuit de Nica. La fel s-a întâmplat și în tabăra celor de la FC Brașov, în min. 25, când căpitanul Fustar a fost înlocuit de portughezul Joao de Amorim.

Primul semn de pericol la poarta adversă a venit din partea juniorului Under 19 Mario Mitoi (min. 20), când șutul său din interiorul careului a fost respins de portar. Momentele de presiune la poarta adversă ale Oțelului au fost concretizate în minutul 34, de același Mitoi, care a marcat din careul mic, după o fază prelucrată de Cîrjan și Cisotti. Până la deschiderea scorului, brașovenii au fost periculoși o singură dată, când Dur-Bozoancă a scos de sub bară șutul periculos de la distanță al lui Rareș Lazăr (min. 23).

Scorul putea fi 2-0 la scurt timp de la reluare, când Cistotti, din șase metri, a trimis cu capul direct în brațele portarului Micu, dar n-a mai durat mult (min. 54) până Cîrjan a marcat cu un șut superb din afara careului, pentru a dubla avantajul gălăţenilor. De aici, până spre final, a fost mult mai ușor pentru echipa lui Dorinel Munteanu, care se putea desprinde și mai tare pe tabelă, faze ce au fost însoțite de uralele celor peste 6.000 de fani prezenți la stadion. Marc a punctat pentru oaspeți, la capătul unui corner, în minutul 88.

Oțelul a jucat în formula: Dur Bozoancă - Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea - Jardan, Neagu, Gorovei - Cisotti, Cîrjan, Mitoi. Au mai jucat: Nica, Markovici, Maxim, Bokaşvili și Panait.

Pe primul loc în clasament

După acest rezultat, Oțelul a acumulat 15 puncte și ocupă primul loc al clasamentului Ligii a II-a.

Rezultatele etapei a șaptea: Metaloglobus - CSM Slatina 0-1, Minaur Baia Mare - CSC Dumbrăvița 3-4, Concordia Chiajna - CSC Șelimbăr 0-1, Unirea Dej - Poli Timișoara 2-2, ACS Viitorul Tg. Jiu - Progresul Spartac 1-0, Gloria Buzău - Dinamo 2-1, Unirea Slobozia - Poli Iași 0-0, Ripensia Timișoara - FK Miercurea Ciuc 0-0; partida Steaua CSA - Unirea Constanta a fost amânată.

Clasamentul după primele șapte etape se prezintă astfel: 1. Oțelul 15 puncte, 2. Unirea Slobozia 14 p, 3. CSC Șelimbăr 14 p, 4. Poli Iași 14 p, 5. Unirea Dej 14 p, 6. FK Miercurea Ciuc 13 p, 7. Gloria Buzău 13 p, 8. Steaua CSA 13 p, 9. ACS Viitorul Tg. Jiu 12 p, 10. CSM Slatina 11 p, 11. Progresul Spartac 10 p, 12. FC Brașov 8 p, 13. Minaur Baia Mare 8 p, 14. Concordia 7 p, 15. Dumbrăvița 8 p, 16. Dinamo 6 p, 17. Ripensia 5 p, 18. Poli Timișoara 5 p, 19. Unirea Constanța 3 p, 20. Metaloglobus 1 p.

Citit 6575 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 02:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.