Obiectiv îndeplinit pentru echipa noastră. PRO-MO-VA-RE! Oțelul - Unirea Dej 1-0 (FOTO)
Foto: Valentin Munteanu

Obiectiv îndeplinit pentru echipa noastră. PRO-MO-VA-RE! Oțelul - Unirea Dej 1-0 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(56 voturi)

Gruparea gălățeană a reușit să obțină accederea în Superligă, la capătul ultimei etape din faza de play-off a Ligii 2.

Atmosfera de mare meci a cuprins orașul cu câteva ore înaintea fluierului de start al duelului decisiv pentru promovare. Iar un cortegiu de fani a făcut traseul la pas de la Păpădie, punctul de întâlnire, până la stadion - drumul fiindu-le salutat cu claxoane de la mașinile de pe traseu.

Citește și Suporter oțelist depistat cu articole pirotehnice ascunse

Meciul în sine a debutat cu o stare de tensiune în care păreau că se află ambele echipe. Atmosfera incendiară de pe stadion s-a aprins și mai și când murmurul tribunei semnala că Iașiul a marcat împotriva lui Dinamo, prin Ion (min. 9). Cinci minute mai târziu și delirul provocat de un 2-0 pentru Poli Iași ținea fața peste ceea a ce se juca pe teren.

A început și Oțelul să-și dea drumul la joc, mai ales că dincolo, Dinamo a redus din diferență. Cele câteva ocazii ale gălățenilor au fost completat de portarul Dur-Bozoancă, cel care a încercat ca la handbal sau futsal să marcheze din poartă în poartă.

Repriza a doua, decisivă pentru promovare

Partea a doua a meciului a început cu Oțelul în stare de dominare totală, iar golul părea doar că întârzie să apară. Impuls și mai mare a venit dinspre Iași, acolo unde se făcuse 3-1. Iar cu un eventual eșec al lui Dinamo, nici nu mai conta scorul de la Galați.

Dar Oțelul nu s-a lăsat mai prejos și după șutul periculos al lui Gorovei, plus alte faze bune de atac, a urmat o lovitură de la 11 metri acordată în urma unui henț comis după un șut al lui Maxim - stopat cu mâna de unul dintre adversari. Gorovei a transformat direct în vinclu pentru 1-0, iar ca fiesta să fie completă, se făcuse 4-1 și la Iași – Dinamo.

De la gol până la final a urmat doar un șir continuu de cântece, aplauze și valuri oferite de cei aproape 10.000 de fani prezenți pe stadion. Visul s-a îndeplinit: Oțelul a promovat în Superliga, la primul său an de după promovarea din al treilea eșalon!

Oțelul a jucat în formula: Dur-Bozoancă – Rus, Sîrghi, Yabre, Nedelea – Cisotti, Neagu, Jardan – Mitoi, Fatai, Ursu. Au mai intrat: Maxim, Gorovei, Nica, Cîrjan și Zivulic.

Din iulie, în Superliga

Să moară câinii de supărare, căci la Galați e zi de sărbătoare, ori Ole, Ole, Ole, Ola, Oțelul se întoarce în A au fost două dintre lozincile dinspre finalul meciului, aluzie la cei de la Dinamo – adversarul din lupta pentru promovarea directă.

Clasamentul final al Ligii 2, după faza de play-off, o poziționează pe Oțelul pe locul al treilea, cu drept de promovare directă în Superligă. Primele două locuri au fost ocupate de Poli Iași și Steaua CSA (echipă fără drept de promovare), iar Dinamo (locul 3) și Gloria Buzău (locul 4) vor juca baraj pentru câte un loc de Superligă cu FC Argeș, respectiv UTA.

De la jumătatea lunii Iulie se va da startul ediției 2023 – 2024 a Superligii de fotbal (primul eșalon), iar printre cele 18 echipe se va afla și Oțelul Galați.

Felicitări, Oțelul! Felicitări, Dorinel Munteanu! Felicitări, tuturor celor implicați în revenirea Galațiului în elita fotbalului românesc!

Dorinel Munteanu, încântat de performanță

Fanii gălățeni au invadat terenul la finalul meciului, iar jucătorii au fost solicitați să facă fotografii cu suporterii și să le acorde autografe. Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului, s-a declarat extrem de încântat de reușita echipei sale și a promis că, în sezonul următor, în Superligă, gruparea gălățeană nu se va face de râs. "Dacă țineți minte, acum doi ani am spus că vreau să aduc această echipă în prima ligă. Mulți nu au crezut, dar a fost foarte multa muncă în spatele acestei reușite. Este un succes pe care îl dedicăm tuturor gălățenilor, este o victorie a întregului oraș. Oamenii s-au obișnuit cu stilul nostru de joc, cu interviurile mele ori cu micile certuri pe care le-am mai avut. Important este că reușim acum să ne bucurăm împreună de promovare. N-a fost ușor, dar vă asigur că drumul acestei echipe va continua să fie la fel de bun. Iar în anul viitor aș vrea să ne auzim la interviuri când vom fi în faza de play-off a Superligii. Este treaba mea ce strategie voi adopta, dar veți vedea că la Galați se pot face lucruri frumoase în continuare", a spus Dorinel Munteanu, la capătul meciului Oțelul - Unirea Dej.

Fanii gălățenilor i-au așteptat la ieșirea de la vestiare pe jucători și le-au scandat numele. Șampania a fost deschisă în vestiar, iar jucătorii și stafful tehnic au îmbrăcat câte un tricou alb pe care era trecut "321", pentru a marca faptul că a fost reușită cea de-a doua promovare consecutivă.

Citit 5553 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 23:37

14 comentarii

  • postat de Blana
    Luni, 22 Mai 2023 08:02
    92.87.95.***
    Otelul Galati este echipa cu cel mai urat haotic si dezorganizat joc. Felicitari pentru promovare! In superliga vom lua bataie de la 4-0 in sus in toate meciurile.
    0
    0
  • postat de Doru
    Luni, 22 Mai 2023 07:44
    95.76.37.***
    Greul de acum incepe!
    1. Achitarea datoriei de 10.000 de euro catre avocatul Cornel Popa
    (Tuca, Zbârcea & Asociații) cel care a castigat la licitatie trofeele,
    palmaresul si marca ,,Otelul Galati 1964''
    (Pasuirea va fi doar pana cand Otelul va promova in liga 1)
    2. Buget pentru club (cel put
    0
    0
  • postat de Alicante
    Luni, 22 Mai 2023 06:19
    86.124.202.***
    Am promovat in Superliga unde vom fi ciuca batatilor!
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Duminică, 21 Mai 2023 22:51
    5.13.166.***
    Pentru M icro,
    DA, la fiecare meci in superliga ca sa nu mergem cu carpeli si sa fim de rasul lumii, pe teren echipa va fi formata din primar, seful consiliului judetean impreuna cu toti consilierii locali din primarie si CJ, pentru ca NU AU atatia bani cat vreti voi. Daca este cineva talentat este
    0
    0
  • postat de Adrian
    Duminică, 21 Mai 2023 21:24
    89.39.81.***
    Micro daca vrei sa le dai bani poti face o strangere de fonduri eu nu vreau din impozitele mele sa le platesc salariile...pentru centru de copii si juniori e alta poveste...fara bani de la primarie pt salarii si masini
    0
    0
  • postat de Micro
    Duminică, 21 Mai 2023 18:17
    84.232.141.***
    Felicitari echipa care din caca a ti facut bici si chiar a pocnit, dar, primarie, consiliu judetean, combinat si care mai sunteti, nu lasati DOAR aceasta echipa sa se lupte in superliga, ca vom fi de rasul lumii, nu se poate ca cu carpeli sa mergi mai departe, investiti, investiti si iar investiti.
    0
    0
  • postat de Dorin
    Duminică, 21 Mai 2023 18:03
    93.122.250.***
    Felicitări pt OȚELU GALAȚI pt dl MUNTEANU și pt toată GALATIUL.
    TOTUȘI dl DORINEL ar trebui sa și ceara SCUZE IEȘENILOR pt afirmațiile pe care le a făcut.
    Asa ar fi de bun simt!
    0
    0
  • postat de observator
    Duminică, 21 Mai 2023 18:03
    178.138.99.***
    Citadina, Tancrad, Gendav, Liberty Steel....plus alte firme pot sponsoriza dacă vor aducerea unor jucători cu potențial pentru prima ligă.poate reușim ce a făcut cândva Nothingam Forest...liga 3...liga 2...liga 1...Campioană !!! pfuuu...dormeam..ce vis frumos..
    0
    0
  • postat de Alin19
    Duminică, 21 Mai 2023 17:42
    86.124.201.***
    Felicitări Otelul și Respect Maxim si consideratie pentru domnul Dorinel Munteanu.Daca nu era el,eram tot în liga 3 acum.El are un mare mare merit,asa,cu calitățile și defectele lui.Eu cred sincer ca Dorinel Munteanu este unul dintre cei mai buni antrenori romani alături de Hag,Petrescu,Lucescu etc
    0
    0
  • postat de Gicu matriteru
    Duminică, 21 Mai 2023 16:52
    178.138.99.***
    felicitări pentru al 12-lea jucător ! publicul spectator are 80% merit la promovare....lotul...trebuie înnoit !suntem în liga MARE acum.
    0
    0
  • postat de Mario
    Duminică, 21 Mai 2023 16:30
    89.137.136.***
    Să sperăm...că Munteanu va reuși să facă...o echipă puternică la Galați...asemeni celei care a câștigat campionatul acum 12 ani...deocamdată băieții merită felicitări...tb să se bucure ptr performanța făcută...împreună cu staful tehnic și administrativ...și datorită acestor suporteri minunați...și s
    0
    0
  • postat de dan
    Duminică, 21 Mai 2023 15:53
    5.13.201.***
    Felicitariiiii !!!!
    0
    0
  • postat de FRIGIOIU DORU
    Duminică, 21 Mai 2023 15:51
    5.13.132.***
    FELICITARI DOMNULUI DORINEL MUNTEANU PENTRU PROMOVAREA IN SUPERLIGA!
    0
    0
  • postat de Știu eu...
    Duminică, 21 Mai 2023 15:26
    86.124.200.***
    Cinste lor!! Cinste lor!!!! Felicitări...... Azi nu vreau sa vorbesc ceva de rău de acesta echipa.......Ma bucur alături de ei..........De mâine vine greul......Încă odată felicitări
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.