CSM Arcada, o semifinală cât o finală. Încă un duel pasionant, cu Dinamo

CSM Arcada, o semifinală cât o finală. Încă un duel pasionant, cu Dinamo
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În weekend au loc primele meciuri din actualele semifinale ale Diviziei A1, în care au ajuns cele mai bune patru echipe de volei masculin din ţară

În fruntea lor se situează CSM Arcada, care a dominat categoric ultimele cinci ediții (aceasta fiind a șasea). ”Careul” este completat de Dinamo, Rapid (două formații de mare tradiție) și Corona Brașov - surpriza actualului sezon. Cele două împerecheri în semifinale sunt CSM Arcada - Dinamo și Rapid - Corona, ambele programate sâmbătă cu primul duel.

"Capul de afiș" al disputelor

Meciurile celor de la Arcada cu Dinamo au ținut "capul de afiș” în ultimele sezoane, ca și în acesta. Au fost dispute de tradiție, urmărite cu mult interes. Cele două grupări au încheiat astfel sezonul actual: CSM Arcada - locul 1, cu 19 victorii, 3 înfrângeri (setaveraj 58:13), 56 puncte; Dinamo - locul 4, 15 victorii, 7 înfrângeri (setaveraj 49:31), 45 puncte. În întâlnirile directe, gălățenii au în acest sezon două succese cu 3-0 la activ contra lui Dinamo. Acest bilanț a rămas însă în urmă, iar în actualitate sunt meciurile din semifinale, în care orice deznodământ este posibil în privința învingătoarei.

La ora actuală, atât băieții noștri, cât și bucureștenii manifestă o formă sportivă bună, semn că pot oferi meciuri de cea mai bună calitate. În ambele grupări sunt jucători valoroși, componenți de loturi naționale.

Dinamo are câteva vârfuri precum Bella Bartha, Mihalcea, Matei și Bălean, plus opt străini, ca și un apreciat antrenor, din Serbia. Este o echipă care în ultimii ani a tot încercat să întoarcă ierarhia.

Jucătorii sunt pregătiți de duel

De partea cealaltă, CSM Arcada are internaționalii săi - Bala și Butnaru, dar și un grup compact de străini selecționați la naționalele țărilor lor. Per total, un lot valoros, călit în atâtea și atâtea lupte interne și internaționale. Arcada are de partea sa şi puternica susținere a publicului, atât de activ și atașat celor 14 jucători din echipă. Cu siguranță că în aceste meciuri, deosebit de importante, publicul va fi din nou alături de favoriți. Avem încredere în potențialul gălățenilor, care pot aduce voleiului din urbea noastră a șasea finală şi al șaselea titlu!

Jucătorii sunt conectați la importanța și tensiunea acestor noi examene. Au atuurile lor și avantajul terenului propriu (se joacă cel mai bun din trei meciuri). Ultima perioadă a fost dedicată pregătirilor - cu antrenamente tehnico-tactice, lucru în sala de forță, analize video.

Toți jucătorii sunt în plenitudinea forțelor, lucru confirmat și de fizioterapeutul echipei, Eugen Pascale, care a fost permanent alături de proiectul de la Arcada în toți anii de performanțe înalte.

O scurtă declarație a profesorului Sergiu Stancu vine să completeze această avancronică: "Se anunță un final de sezon fierbinte, cum nici nu putea fi altfel. În ceea ce ne privește, ne prezentăm într-o bună dispoziție de joc, suntem pregătiți la toate capitolele și abia așteptăm întâlnirea cu dinamoviștii. Dar și cu minunatul nostru public, atât de atașat de echipa noastră".

Primul meci din seria celor trei este programat sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor "Dunărea". Este meciul în care tribunele vor deveni cu siguranţă neîncăpătoare!

O partidă de asemenea importanță nu putea fi ocolită de un arbitraj de elită. Internaționalul Paul Szabo (Oradea), ajutat de Alexandru Prodana (București) au fost desemnați să împartă dreptatea în jocul de la Galați.

Cealaltă semifinală se joacă tot sâmbătă, în sala din Giulești, Rapid - Corona (ora 18.00).

Citit 1129 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2024 17:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro