Festival de karate pentru copii, la Campionatul Naţional de la Galați

Festival de karate pentru copii, la Campionatul Naţional de la Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Timp de două zile, orașul nostru a fost capitala sportului karatelor. Patinoarul "Dunărea" a fost gazda întrecerilor Campionatului Național de karate tradițional, cu o participare record - aproape 700 de sportivi.

S-au întrecut cu multă ardoare, pentru medalii, dar și pentru ierarhie, sportivi de la categoriile copii I, II, III, IV (între 6 și 13 ani).

De la o astfel de manifestare sportivă - organizată de Primăria Municipiului Galaţi, CSM Galați și FR Karate Tradițional (președinte, gălățeanul Nicolae Mărăndici) - nu puteau lipsi karateka gălățeni atât de apreciați în această disciplină.

"Organizarea unei astfel de competiții naționale a fost o misiune care ne onorează. Totodată, vine în susținerea noastră permanentă de atragere a copiilor și juniorilor în practicarea sportului. Competiția din aceste zile, cu aproape 2.000 de oaspeți (copii, părinți, antrenori, oficiali) veniți la Galați va avea, cu siguranță, un impact pozitiv", ne-a declarat Claudiu Stoian, directorul Clubului Sportiv Municipal.

Sportivii cluburilor gălățene au avut și de această dată o foarte bună evoluție, care le-a adus aprecieri generale și numeroase titluri de campioni.

* CS Municipal a înscris în competiție 20 de sportivi, iar zece dintre aceștia au cucerit titluri de campioni: gemenii David și Rareș Drăgoi, Mateo Midoni, Flavia Ceambur, Maria Costache, Petru Chiciuc, Dragoș Matei, Isabela Neagu, Corina Lupoae și Lidia Sanciuc. Antrenorii clubului: Adrian Coman, George Titea, Silviu Băraru și Mircea Căldăraru.

* Clubul Kodo (antrenori Mihai Tâmpeanu și Alin Daiciu) raportează cinci campioni: Tudor Petrea, Elena Gagiu, Mădălina Zaharia, Elena Tălpău și Iulian Neagu. Majoritatea celorlalți sportivi au ocupat locuri fruntașe, în total 25 fiind calificați pentru Campionatul European, ce va avea loc în luna viitoare la Iași.

* Preocupat permanent de promovarea celor mai mici copii și aducerea lor în arenă, Clubul Meikyo a înscris în concursul de la Patinoarul "Dunărea" 12 sportivi. Deși foarte mulți s-au aflat la prima participare, rezultatele au fost promițătoare. Bilanțul: 6 medalii de argint şi una de bronz. Dintre aceștia, mulţi vor fi prezenți și la "Europenele" de la Iași. Echipa tehnică, Dana Stamate Farkaș și Eusebiu Diaconu.

* Clubul Tayko Tecuci (antrenor Gheorghe Dundev) s-a prezentat cu 20 de copii, dintre care jumătate la prima participare. Au reușit 4 medalii, iar şapte copii au posibilitatea să concureze și la Iași, la "Europene".

Citit 921 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2024 17:49

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro