CSM Arcada - Corona Brașov, start în finala campionatului

CSM Arcada - Corona Brașov, start în finala campionatului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Duminică și luni sunt primele zile din cele cinci, cât poate dura finala Diviziei A1 de volei masculine. Marea finală se joacă până când una dintre candidate obține trei victorii

Primele două partide sunt găzduite de Sala Sporturilor Dunărea, pe 21-22 aprilie, ambele de la ora 20:00

Disputele se anunță a fi deosebit de interesante și foarte importante. Protagonistele sunt CSM Arcada - multiplă campioană, cu cinci titluri consecutive din 2019 încoace, respectiv o echipă nou-promovată, Corona Brașov – dar care a avut o comportare surprinzătoare, având din start mari ambiții. Cele două prezențe sunt o garanție că vom avea volei de calitate.

Lung este drumul până la titlu

Cele două grupări au încheiat sezonul regulat pe locurile 1 - CSM Arcada, cu 56 de puncte, respectiv locul 3 - Corona Brașov, cu 53 de puncte. Dar brașovenii au condus în clasament în mare parte din campionat.

În meciurile de play-off, CSM Arcada a trecut la limită de fiecare dată, 2-1 cu Zalău și tot 2-1 cu Dinamo, [n timp ce Corona a bifat o victorie cu 2-0 în sferturi, cu Steaua, iar în semifinale a eliminat-o pe Rapid, deși brașovenii păreau a fi outsideri.

De notat că brașovenii au obținut calificarea chiar în Giulești, unde au avut două succese. Deci, atenție! Brașovul este o echipă foarte periculoasă în deplasare.

Cum spuneam, Corona este o nou-promovată care a lipsit o perioadă îndelungată din perimetrul voleiului. Dar o data ajunsă în prima ligă, s-a descurcat de minune. A condus clasamentul aproape trei sferturi din sezon, fiind ajunsă pe final de gălățeni și de rapdiști, echipe care au avut de disputat câteva partide amânate. Corona dispune de un lot valoros, cu șapte străini, câte doi din Brazilia și Serbia, plus câte unul din Spania, Olanda și Bosnia. În plus, are un staff tehnic în frunte cu gălățeanul Laurențiu Lică - cu o carieră impresionantă de sportiv, până la 43 de ani. Cel mai mult a jucat la Craiova, apoi la Constanța și la Ploiești, dar și în Franța - în trei rânduri.

Multiplu internațional, a cucerit trei titluri și cinci Cupe, unul dintre trofee - în Hexagon. În scurta sa activitate de antrenor și-a alcătuit un lot competitiv, dovadă sunt cele 18 victorii din sezonul regulat, cărora li s-au adăugat cele din sferturi și din semifinale.

Din lotul brașovenilor fac parte și doi foști campioni cu Arcada, Magdaș și Kantor

Despre CSM Arcada, ce să mai spunem? O recomandă cele cinci titluri și pornește ca favorită în finala cu Corona Brașov, deși nu va fi deloc o misiune ușoară în ultimul act al competiției.

Echipa pregătită de Sergiu Stancu are experiența meciurilor grele, din țară și din cupele europene. CSM Arcada dispune de un lot valoros și de un staff tehnic experimentat. Sunt argumente la care se adaugă și aportul publicului, ca până la urmă la Galați să vină și al șaselea titlu! Mai ales că la noi se vor disputa trei dintre cele cinci meciuri.

Primele două confruntări, cele de la Galați, vor fi arbitrate de Paul Szabo (Oradea) și de Tudor Pop (Cluj-Napoca).

Citit 1349 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2024 18:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro