Gălățencele de la CSM, examen pentru ”Liga Florilor”

Gălățencele de la CSM, examen pentru ”Liga Florilor”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Opt dintre cele mai bune echipe feminine de handbal ce au activat în eșalonul al doilea se află în fața celui mai important examen al sezonului.

Cele opt sunt: CSM Iași, CSM Galați, CSM Roman (Seria B), CSM Slatina, Activ Prahova Ploiești, CSM Slobozia, CSM Deva și Universitatea Cluj.

Turneul final de promovare se desfășoară la Iași, începând de vineri până duminică (10-12 mai). În primele două zile, au loc meciurile eliminatorii, iar duminică, finalele de clasament.

Prima confruntare pentru CSM Galați va fi cu CSM Deva, vineri, de la ora 18:00.

Gălățencele și-au intensificat pregătirile în ultima perioadă, iar pe lângă antrenamentele susținute a avut loc și un meci de verificare, cu CSM Slobozia

În cursul zilei de miercuri, lotul gălățean a plecat la Iași, unde a continuat pregătirile. Înainte de plecare, antrenoarea Daciana Balaban (care pregătește echipa alături de Relu Druțu), ne-a făcut următoarea mărturisire:

”Fetele sunt puse la punct cu pregătirea, așa că ne așteptăm la o evoluție cât mai bună. Vor fi meciuri foarte grele, dar suntem gata să luptăm pentru îndeplinirea obiectivului – acela de a reveni pe prima scenă a handbalului nostru. Deva este o echipă bună și sunt sigură că va fi un meci foarte disputat, dar am încredere că fetele pot juca la capacitatea lor maximă, pentru că am rămas datoare după eșecul contra lui CSM Iași, din sezonul regulat.”

Lotul deplasat este alcătuit din 21 de jucătoare, în majoritate cu experiență competițională la vârf, completate de câteva fete foarte tinere

Iată lotul: Ana Maria Micu, Nicoleta Petre, Bianca Aron – Cristina Andriță, Daniela Corban, Iasmina Ichim, Andreea Merlă, Diana Nichitean, Sara Sablici, Alina Czeczi, Cristina Marcu, Ana Maria Samson, Kristina Radayeva, Bianca Zegrean, Mălina Bichir, Andreea Prescură, Iulia Eiler, Andreea Sandu, Sorana Chiriac, Andreea Filip și Lavinia Lazăr.

CSM Slatina, marea favorită

Principala favorită a turneului se anunță a fi echipa CSM Slatina, formație neînvinsă în acest sezon și în componența căreia se află foarte multe jucătoare de nivelul primei ligi. Cu CSM Slatina ar urma să joace gălățencele, în cazul în care ambele echipe vor trece de primul adversar de la turneul de promovare.

Primele două clasate vor promova direct în ”Liga Florilor”, iar echipele de pe locurile 3 și 4 vor da baraj cu cele de pe locurile 11-12 din primul eșalon. Astfel, în cazul unui succes cu CSM Deva, echipa gălățeană va fi sigură că va disputa cel puțin faza de baraj. Echipele din ”Liga Florilor” aflate pe locuri de baraj momentan sunt cele din Baia Mare și Zalău, dar foarte aproape de aceste locuri ar mai fi Măgura Cisnădie și CSM Tg. Jiu.

Citit 1440 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2024 18:50

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro