FCM Dunărea vrea între primele opt

FCM Dunărea vrea între primele opt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

S-a încheiat vacanţa competiţională şi pentru echipele din Liga a II-a, care astăzi vor susţine partidele primei etape (a 16-a) din retur. La finele primei părţi a campionatului echipa gălăţeană FCM Dunărea a avut o clasare modestă - locul IX, cu 19 puncte (golaveraj 18-21) şi minus 4 la "adevăr".

Motivaţiile din această iarnă ale jucătorilor pregătiţi de tânărul antrenor Eugen Baştină  (foto) sunt foarte clare pentru  partea a doua a campionatului, o clasare în primele opt echipe ale seriei I. De aceea pregătirile au avut un program extrem de dens; primele antrenamente au debutat 11 ianuarie, cu cantonament la Poiana  Braşov şi cu nu mai puţin de 11 meciuri de verificare. Deşi au fost meciuri amicale, bilanţul lor poate avea un suport moral pentru jucători: în cinci meciuri s-au înregistrat victorii, au fost  tot atâtea egaluri şi o singură înfrângere; au fost înscrise 21 de goluri şi primite opt. Cele 21 de goluri i-au avut ca autori jucători din toate  compartimentele; cele mai multe - Cârjan şi Chelaru - câte 4 şi Bârlădeanu - 3.

FCM Dunărea are un lot omogen, capabil de a aborda cu şanse meciurile oficiale. În acest sens, în perioada precompetiţională a fost  rezolvat un singur  transfer. Este vorba despre portarul Chirinciuc (de la Zimbru Chişinău), care a fost adus pentru a acoperi un post deficitar, portarii folosiţi în tur având destule gafe în tur.

Iată lotul complet cu care va fi abordat returul Ligii a II-a: Măstăcan, Chirinciuc, Trihenea, Comănescu - L. Radu, Marin, D. Popescu, Căldăraru, Cristea, Cristescu, Gârleanu, Cucu, Eni, Grosu, Cioinac, Bârlădeanu, Enache, Cârjan, Chelaru, Ghioca şi juniorii: Ghiocel, Dragomir, Valentin Ion,  Braşoveanu şi Asanache. Stafful tehnic este asigurat de Eugen Baştină, Vali Stan, Gh. Cucu, medicul Vili Tănase şi preparatorul fizic Dorin Radu.

Astăzi, în etapa a 16-a, FCM Dunărea are de susţinut un meci dificil - cu Viitorul Constanţa (liderul Seriei I). Meciul se bucură de o atenţie deosebită, dunărenii gândindu-se numai la victorie. Întâlnirea va începe la ora 11,00 şi va fi găzduită de Stadionul "Dunărea".

A început returul şi în Liga a III-a Ieri, în Liga a III-a s-au disputat jocurile primei etape a returului. Echipele gălăţene  au înregistrat următoarele rezultate: Oţelul II - S.C. Bacău 0-1 şi CSM Focşani - Politehnica 1-0. Vom reveni cu amănunte.

Ex. Foto: Eugen Baştină va debuta astăzi, într-un meci oficial, ca antrenor principal la FCM Dunărea.

Gheorghe Arsenie

Citit 1515 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.