X

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, îti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii....

 02:27 Sambata, 28 Martie 2015

Handbalul gălăţean, între prima ligă şi divizia secundă: HC Danubius, construit pe ruinele Oţelului

Autor:   Marius Chiriliuc
Publicat Miercuri, 18 Iulie 2012 00:00
Voteaza!
(2 voturi)

Distribuie

Handbalul gălăţean, între prima ligă şi divizia secundă: HC Danubius, construit pe ruinele Oţelului Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, speră ca Galaţiul să rămână cu echipă în Liga Naţională

Soluţia găsită de autorităţi pentru salavarea echipei de handbal feminin este renunţarea la actualul club, plin de datorii, locul său în prima ligă urmând să fie cedat unei noi grupări gălăţene


Într-o perioadă în care toate echipele din Liga Naţională feminină de handbal se află în febra pregătirilor pentru noul sezon, la Galaţi lucrurile se scaldă în ape extrem de tulburi.
Ce ştim cu siguranţă este că HC Oţelul Galaţi - grupare cu 20 de ani neîntrerupţi în primul eşalon - nu va mai exista pe harta handbalului din România.
Dacă până la acest punct situaţia este clară, problemele devin stringente în ceea ce priveşte viitorul. În acest moment, nu se ştie dacă oraşul nostru va fi prezent pe prima scenă a handbalului românesc sau în eşalonul secund.
Mingea este în semicercul defunctei Oţelul
Spre deosebire de voleiul feminin, care nu a avut nicio şansă atunci când CSU Metal Galaţi s-a desfiinţat, handbalul gălăţean urmează să supravieţuiască prin transferul locului în Liga Naţională de la HC Oţelul la o nouă grupare, intitulată HC Danubius. Această soluţie este impusă de datoriile imense ale actualului club, cele către Finanţe împiedicând municipalitatea să-l poată susţine financiar.
HC Danubius va funcţiona în cadrul unei fundaţii cu acelaşi nume, deja existentă, preşedintele grupării fiind jurnalistul sportiv Dan Pantea. Noua echipă va fi finanţată de către Primărie.
Marea problemă o reprezintă impasul existent în tratativele pentru preluarea locului de Ligă Naţională de la defuncta HC Oţelul Galaţi. Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, ne-a declarat că primordială este plata datoriilor pe care HC Oţelul (preşedinte Anton Coman) le are faţă de jucătoare. „Am primit o sesizare din partea jucătoarelor pe care am trimis-o mai departe, chiar şi la Primăria Galaţi. Fostul club (n.r. - HC Oţelul) are datorii către aceste fete şi implicit are în prezent interdicţie la transferuri. Soluţia este ca cei de la Oţelul să ajungă la o înţelegere cu handbalistele care şi-au depus memorii”, a declarat pentru „Viaţa liberă” şeful handbalului românesc.
Dacă problemele nu se vor rezolva şi FRF nu va permite ca Danubius să ia locul Oţelului în Liga Naţională, noua echipă o va lua de la zero şi se va înscrie în eşalonul secund.
Alexandrina Soare, la HC Danubius
Dacă problemele de ordin financiar din triunghiul HC Oţelul - FRH - jucătoare vor fi rezolvate, atunci HC Danubius va concura din această toamnă în Liga Naţională şi chiar în Cupa Cupelor, asta după ce a preluat activul patrimonial de la clubul patronat pe toată durata existenţei sale de combinatul siderurgic.
În speranţa că tot acest amalgan de probleme se va soluţiona favorabil, antrenoarea de la HC Oţelul, Alexandrina Soare, s-a apucat de treabă cu puţinele jucătoare pe care le mai are la dispoziţie şi încearcă să-şi încropească un lot competitiv pentru viitorul sezon, sub noua titulatură, HC Danubius. Fie că el va fi în Liga Naţională sau în eşalonul secund.
Jucătoarele care cu siguranţă nu vor mai evolua din toamnă la Galaţi sunt: Diana Druţu, Nicoleta Tudor şi Iulia Artean (toate plecate la Corona Braşov); Manuela Manda Rădulescu (CSM Ploieşti); Paula Pavăl (HCM Roman); Roxana Bodîrlău (retrasă din activitate).
La pregătiri sunt prezente handbalistele Loredana Nica, Cristina Bobeică, Ramona Bocăneală Ciontu, Maricica Trandafir, Cătălina Cioaric, Carmen Gheorghe, Delia Mărginean şi Daciana Curtean.

Terom Iaşi s-a retras din campionat

Dacă prezenţa unei formaţii din Galaţi în viitorul campionat al Ligii Naţionale feminine de handbal este încă neclară, patronul unei alte grupări a anunţat că a depus cerere la Federaţie pentru retragerea din campionat. În cauză este vorba despre nou-promovata Terom Iaşi. Lipsa banilor şi neimplicarea autorităţilor locale sunt motivele invocate de omul de afaceri ieşean Florin Zamfir.

 

 

1478 afisari  |  Ultima actualizare Miercuri, 18 Iulie 2012 00:02

1 comentariu

  • 0
    0
    Link
    Un iubitor al sportului Miercuri, 18 Iulie 2012 09:16 postat de Un iubitor al sportului

    Mai,Dane,du-te cu Marius Stan la Bacalbasa,si rezolvati problema finantarii si sponsorizarii acestei echipe,pana nu e prea tarziu.Cum dracu, la Braila ,Bacau,Roman,Baia Mare,Ploiesti,Craiova,Turnu Severin,Bucuresti,Brasov,Tg-Jiu,Odorhei,Timisoara,Resita si alte nu stiu cate orase se poate si la Galati nu.Fortati firmele care papa bani de la stat(Vega,Tancrad,Valceana si altele),sa sponsorizeze sportul galatean,sau la Galati sunt numai nesatui.Cu ocazia asta poate se da in functiune si amarata aia de sala a sporturilor.Succes.

Adauga comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare şi pot angaja răspunderea civilă şi/sau penală a autorului acestora.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii!

Atenţie! Nu postaţi acelaşi mesaj de mai multe ori. Comentariul va fi afişat la câteva minute după postare. Vă rugăm să aşteptaţi!

sus

Editorial

Pe repede-napoi

Caricatura zilei

Caricatura 8 martie 2015

Top afişări pe 30 de zile

NEC PLUS ULTRA

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viaţa liberă Galaţi © Toate drepturile rezervate

    PageRank