FCM Dunărea Galaţi - Ceahlăul Piatra Neamţ 0-1, în Liga a II-a

FCM Dunărea Galaţi - Ceahlăul  Piatra Neamţ 0-1, în Liga a II-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul meci de pe teren propriu din acest retur de campionat a însemnat şi primul insucces al echipei FCM Dunărea, care a pierdut întâlnirea cu liderul seriei - Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 0-1 (0-0).

Câteva sute de spectatori înfriguraţi au sperat într-o evoluţie bună a echipei gazdă şi într-un rezultat pe măsură.  Din păcate, niciunul din acestea nu a putut fi realizat.

Elevii antrenorului Dănuţ Oprea au acţionat cu reţinere, au pus accent pe defensivă, deşi aveau în faţă o echipă mult întinerită, care  - mai cu seamă în prima repriză - nu le-a pus probleme deosebite.

Primele 45 de minute au fost foarte sărace în evenimente. Niciun şut periculos, nicio fază mai acătării, jocul purtându-se între cele două careuri, o notă de trecere putând fi acordată doar compartimentelor defensive.

După pauză, nemţenii - împinşi uşor de la spate şi de arbitru - au ajuns mai des în careul gălăţenilor. Defensiva Dunării a făcut faţă până în min. 80, când Bădescu a fost faultat în careu, iar Viţelaşu a transformat penaltiul. Încă un gol din penalti pentru echipa lui Pinalti!

După gol, nervii au cedat, şi în min. 84 căpitanul dunărenilor, Velescu, a fost trimis la cabine pentru un fault asupra unui jucător fără balon.

Modest arbitrajul  brigăzii bucureştene cu Mugurel Vădan la centru-asistat de Mircea Orbuleţ şi Andrei Simonis.

Au jucat formaţiile:

FCM Dunărea: Mindileac - Cristea, Velescu, Em. Cristian, Cristescu - Cioinac, Ionaşcu, Mario Silva, V. Munteanu, A. Popescu, Enache. Au mai jucat Fodor, Rossano  şi Neta.

Ceahlăul: Savu - Burlacu, Forminte, Viţelaru, Macovei - Bădescu, Cebotaru, Achim, Sofroni - Catană, Gafiţa. Au mai intrat în joc. Miron, Tudose şi Sepeş.

Iată şi o declaraţie a tehnicianului gălăţean Dănut Oprea: "A fost un meci de luptă, de angajament, în care  un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil. Starea terenului şi-a pus şi ea amprenta pe calitatea jocului. Păcat de faza din min.80, când Emil Cristian a comis o greşeală de începător. Necugetat şi gestul lui Velescu, eliminat în final"…

Citit 1060 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.