Victorie noroioasă a Oţelului la Ploieşti: 1-0 cu CS Otopeni

Victorie noroioasă a Oţelului la Ploieşti: 1-0 cu CS Otopeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu urechile ciulite în aşteptarea unui semn de la casierie, jucătorii Oţelului au scos trei puncte din meciul cu Otopeniul, golul lui Pena ridicându-i aproape de locurile de Cupa UEFA * Din cauza terenului foarte moale, mulţi dintre elevii lui Petre Grigoraş, în frunte cu Bourceanu, arătau la final ca nişte lucrători în mină *

Am bani de dat, am datorii la stat, am bani de daaat… Parcă aşa sună acel cântec de criză care se doreşte a fi un pamflet la adresa guvernanţilor.

Gălăţenii lui Petre Grigoraş au fredonat ceva similar sâmbătă seară la Ploieşti, un şlagăr mult mai optimist – ceva de genul „Am bani de luat…”. N-au încercat metafore, au reuşit o rimă perfectă folosindu-se şi de termeni banali, nu le ardea de hiperbole, mai ales că noroiul le afecta serios spiritul creativ.

Fără bani în buzunare, „oţelarii” au reuşit un start excelent de primăvară, victoria din prima rundă a lui 2009, acel 3-1 cu Gaz Metan Mediaş (n.r. – iată, Mediaşul nu prea are preţ de matineu!), fiind dublată de un 1-0 muncitoresc, oarecum mineresc în oraşul „aurului negru”. 

Mai fertili, băieţi, mai fertili!

Cu o defensivă în care Costin şi Jelev au omorât până şi musca, cu Bourceanu şi Giurgiu, două furnici care ar fi în stare să alerge şi în somn, Oţelul nu putea pleca fără puncte din partida de alaltăieri. Să nu-i uităm pe Paraschiv, un sportiv care mai are mult de jucat, chiar dacă în buletin apar 31 de ani de la naştere, şi Pena, omul care a intrat mai târziu pe teren, a marcat şi a văzut finalul partidei de pe banca de rezerve.

Nu s-a văzut criza pe feţele lor, ci numai bucăţi de glod sărite din suprafaţa de joc bine udată de ploaie timp de două zile la rând. Dacă i-a lipsit ceva formaţiei roş-alb-albastre în duelul cu nume foarte cunoscute, precum Rada, Negru, Caramarin, Cristi Munteanu, Pârvu şi Liviu Ganea, a fost sângele rece necesar la finalizare.

Para creează, Pena desăvârşeşte

Sălăgeanu a deschis seria ocaziilor, el şutând cu venin de la 12 metri de ţintă, dar şi peste bară (12’), iar Ganea a încercat o replică în careul mic al lui Kolev, una destul de palidă pentru intervenţia sigură a lui Costin (21’). Apoi, Chiacu a tras din careu la cel puţin doi metri de transversală (25’), pentru ca Bourceanu să iasă la rampă cu un dublu dribling în suprafaţa de pedeapsă a aşa-ziselor gazde şi un şut care a fost deviat în corner (38’).

Dunărenii se aprinseseră! Acelaşi Bourceanu a râs de un fundaş advers şi a centrat în faţa porţii, acolo unde Paraschiv doar a deviat mingea în braţele lui Munteanu (39’).

Mirosea puternic a gol! Paraschiv, după o combinaţie de manual cu Pena, a bubuit de două ori buturile Otopeniului (40’) şi tot căpitanul a proiectat balonul în 6 metri pentru latul la colţul scurt pus de „oportunistul” Pena: 0-1 (43’)!

Finalul i-a găsit apărându-şi glia

Pauza putea veni cu un alt gol, bulgarul Jelev fiind blocat chiar în gura porţii de ex-stelistul Rada după o lovitură de colţ (45’). Nici în partea secundă n-a căzut „boaba” care să trimită la culcare speranţele echipei din suburbiile Capitalei.

Iorga şi Giurgiu i-au iertat în aceeaşi fază pe „otopenişti” (53’), iar Ganea putea să arunce în aer planurile Galaţiului dacă n-ar fi fost contrat de inegalabilul Kolev (56’)! Giurgiu (62’) şi Paraschiv (66’) au avut din nou golul în bocanc, apoi, în ultimele 20 de minute, am asistat la un hei-rup steril al ilfovenilor.

Secaţi de puteri după eterna luptă cu pământul moale de la Ploieşti, roş-alb-albaştrii au fost nevoiţi să-şi apere punctele în propria jumătate de teren. N-au lăsat nicio breşă în defensivă şi chiar pot visa la locurile de Cupa UEFA dacă le iese pasienţa şi în meciurile următoare!

Au jucat următoarele formaţii:

OTOPENI: Munteanu – Popovici (67’ Constantin), Ivan, Rada, Vitinha – Negru, Pârvu – Chiacu (46’ Menassel), Manea (59’ Caramarin), Lazici – Ganea. Antrenor: Liviu Ciobotariu;

OŢELUL: Kolev – Cârjă, Costin, Jelev, Ilie – Giurgiu, Viglianti (75’ Ibeh), Bourceanu – Iorga, Paraschiv, Sălăgeanu (35’ Pena / 90’ Elek). Antrenor: Petre Grigoraş;

Au arbitrat: Alexandru Deaconu (Bucureşti) – Florin Păunescu (Rm. Vâlcea) şi Monica Rigo (Cluj).

Explicaţie foto: Mineri, bucurându-se. Astfel poate fi explicată imaginea alăturată, una în care jucătorii Oţelului savurează golul marcat de Marius Pena

Foto: Prosport

Citit 1459 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.