Bute. Mama lui Bute

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Da, Lucian Bute rămâne unul dintre puţinii români cu care ne putem mândri. Este, în continuare, campion mondial la box profesionist, sare din knock-out în knock-out şi, cu fiecare meci, ne arată cât de important este să-ţi păstrezi o relaţie strânsă cu părinţii, cu originile.

Într-o lume digitală şi, deopotrivă, tabloidizată, inundată de Internet şi gadgeturi, victoriile lui Bute ne aduc mereu pe micul ecran familia simplă de la Pechea care trăieşte evenimentul cu lacrimi în ochi. De pildă, între batic şi coenzima Q10, mama campionului, femeie modestă, alege numai prima variantă.

Altfel, ultima ispravă a lui Lucian, K.O.-ul cu Fulgencio Zuniga, nu m-a entuziasmat atât de tare, adversarul fiindu-i categoric inferior gălăţeanului. Dar asta-i altă discuţie.

* Nu toată lumea poate înţelege înfrângerea oribilă a Oţelului în faţa formaţiei Gloria Buzău (scor 1-2), ultima echipă din Europa, potrivit statisticilor. Nu oricine pricepe fotbalul, aşa că încerc o extrapolare.

Vă închipuiţi că România va ieşi din criza economică înaintea Statelor Unite ale Americii? Nu? Ei bine, Gloria Buzău, un soi de reprezentant al lumii a treia în Liga I, a reuşit sâmbătă să bată la Galaţi. Nu ştiu dacă-i cea mai fericită comparaţie, dar cam pe acolo-i tâlcul.

* Unul dintre cei mai mediatizaţi fotbalişti români, mai ales prin prisma evoluţiei de la săracul cu tenişi rupţi în picioare la ditamai salariatul de echipă naţională, le-a mai aruncat ziariştilor un „grăunte” din povestea sa de viaţă.

„Erau zile în care nu aveam ce mânca şi mă duceam la antrenamente cu stomacul gol”, s-a destăinuit mijlocaşul stelist Bănel Nicoliţă, originar din Făurei. Acum, că situaţia materială i s-a schimbat radical, putem fi răutăcioşi (n-o fi fost Nicoliţă singurul sportiv din lume care a sărit peste prânzuri!). Cei care nu uită prestaţia lui Bănel de pe „Santiago Bernabeu” pot spune că jucătorul mergea la antrenamente cu stomacul „autogol”.

* Obârşiile sportului-rege îşi cer drepturile. Englezii, cei care au inventat fotbalul, au patru echipe în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, resturile fiind agăţate de Spania (două formaţii), Germania şi Portugalia.

Unde-s Italia şi Franţa? La televizor! În loc să transpire în fazele finale ale celei mai bogate întreceri, ei trebuie să ţină cont de avertismentul „Pentru sănătatea dvs., evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi!”.

Citit 1127 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.