Debandadă la echipa de fotbal Oţelul Galaţi! Jucătorii, evacuaţi din apartamente
Foto: Giurgiu şi Astafei, două piese de bază ale Oţelului, vor rămâne pe drumuri

Debandadă la echipa de fotbal Oţelul Galaţi! Jucătorii, evacuaţi din apartamente
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Fotbaliştii sunt daţi afară din case, cantonamentele de vară nu sunt plătite, iar ANAF-ul a intrat cu pixul în vistieria clubului

Mai mulţi dintre jucătorii şi oficialii Oţelului vor ajunge în stradă, în condiţiile în care patronul clubului nu a achitat de mai multe luni datoriile către complexul rezidenţial în care aceştia stau cu chirie. Deja administratorul complexului a sistat alimentarea cu apă a apartamentelor şi a sigilat locuinţele ocupate de fotbalişti. Printre locatarii afectaţi se numără jucătorii străini Didi, Marquinhos, Joao Felipe, Grahovac, Stromajer, Ljubinkovici, Gazale, dintre care mare parte  trăiesc cu familiile lor, dar şi jucători români, Giurgiu, Astafei, Iorga sau Filip, aflaţi în aceeaşi situaţie. Cei mai mulţi dintre ei se află momentan în vacanţă şi nu sunt în Galaţi, dar vor avea mari probleme la revenirea în oraş. Reunirea lotului pentru noul sezon este programată luni, 17 iunie.

"Oţelul are către noi mai multe luni de chirie neachitată. Din câte ştiu eu, nici măcar utilităţile nu le-au plătit. Din partea noastră, singurul mod de înţelegere ar fi să ne plătească datoriile şi, eventual, câteva luni de avans. Nu este pentru prima dată când a apărut o sincopă de acest gen. Atunci ne-au promis că nu se va mai ajunge în situaţia asta, dar iată că s-a întâmplat din nou. Este un lucru foarte urât din punctul meu de vedere. Ar trebui să-şi respecte cuvântul dat”, a explicat Constantin Dumitriu, unul dintre patronii complexului de locuinţe în care stau jucătorii Oţelului.

Nici cantonamentele nu sunt plătite

Narcis Răducan, managerul general al clubului roş-alb-albastru, a precizat că problemele cu întârzierea plăţilor la Oţelul nu sunt doar la chiriile fotbaliştilor, ci şi la cantonamentele pentru pregătirea de vară. „Nu este normal ce se întâmplă. Am încercat din răsputeri împreună cu Viglianti să păstrăm vestiarul unit, în ciuda problemelor existente. Nu s-au plătit chiriile de mai multe luni, nu s-au plătit nici cantonamentele în care ar trebui să ne pregătim pentru noul sezon. Încercăm să găsim soluţii pentru ca jucătorii să poată reveni în linişte din vacanţă”, a spus Răducan.

În plus, jucătorii nu şi-au primit salariile pe ultimele două luni, iar restanţele sunt şi mai mari când vine vorba de primele de joc. Încă din luna decembrie a anului trecut figurează bonusuri financiare pe care, conform regulamentului de ordine interioară, jucătorii ar trebui să le încaseze.

ANAF-ul, pe urmele taxelor din 2005-2008

Nu numai chiriile sunt problematice pentru patronatul fostei campioane a României. Nici ANAF-ul nu iartă clubul de la malul Dunării. Printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, patronatul dă însă de înţeles că oficialii statului ar fi interpretat total greşit legea.

“Sechestrul asigurător a fost instituit de către ANAF pentru neplata de către club - pentru perioada 2005-2008 - a taxelor către bugetul de stat şi către bugetul asigurărilor sociale, taxe aferente drepturilor salariale obţinute de către angajaţi (jucători de fotbal, antrenori şi o parte din restul angajaţilor). Suma totală calculată, inclusiv majorări şi penalităţi de întârziere, se ridică la 22.400.000 lei.

Este vorba de o neînţelegere în ceea ce priveşte interpretarea legii, reprezentanţii ANAF utilizând doar latura exclusiv fiscală a prevederilor legale, fără a le corobora cu toate prevederile aplicabile în materie.

Nu suntem singurul club de fotbal aflat în această situaţie, care este cvasigenerală în fotbalul românesc. Decizia ANAF a fost contestată administrativ, urmând că până vineri, 14 iunie 2013, să fie contestată şi în instanţă”, se arată în comunicatul postat pe site-ul clubului.

Citit 3094 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2013 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.