Ora naţionalei făcute una cu Pământul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Microbiştii români n-au stins luminile de „Ora Pământului”, sâmbătă seară, aşa cum solicita o campanie mondială de salvare a resurselor planetei. Au preferat să-şi epuizeze energiile urmărind un meci decisiv din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2010. Între 20.30 şi 21.30, interval orar în care trebuia ca becurile şi prizele să rămână reci, eu şi conaţionalii mei am preferat să vedem un imn lălăit, un joc dezlânat al „tricolorilor”, un gol sârbesc (probă de forţă!) şi un autogol pur autohton. Care va să zică, n-au făcut-o suporterii, ci însuşi oamenii din naţională: ei au stins luminile, orbecăind prin întunericul de care selecţionerul Victor Piţurcă nu este deloc străin. 

* O naţională făcută una cu pământul. Altfel nu se poate vorbi despre reprezentativa care a pierdut şi ultimele şanse de a prinde turneul final din Africa de Sud. Eşecul de sâmbătă de la Constanţa, 2-3 cu Serbia, s-a înscris perfect în conceptul tactic gândit de antrenorul suprem. „Să atacăm ca disperaţii!”, ordona Piţurcă la începutul săptămânii trecute şi, pe bună dreptate, disperarea a luat locul pragmatismului, inteligenţei etc.

* Sâmbătă n-a mai fost Bănel pe teren, în schimb l-am descoperit pe Dorel, olteanul-cheie al meciului. Omul n-a putut rămâne insensibil la sloganul publicitar „Dorele, ne mişcăm şi noi mai cu talent?” şi şi-a trimis mingea în propria poartă la 0-1, pentru ca apoi s-o dea şi dincolo. Conform presei centrale, până şi Piţurcă ar fi remarcat că Dorel Stoica „ne-a mâncat”, adică a lăsat România „la punctul mort”. Lasă, Piţi, tu l-ai chemat la lot în locul lui Lazăr şi Ghioane, indivizi superiori craioveanului. Şi fac iarăşi trimitere la reclama cu muncitorii mioritici: „Ai dormit bine, Dorele (pe teren)?”  

* Ce nedreptate i s-a făcut neamţului de origine română Maximilian Nicu! După ce au alertat autorităţile române şi germane pentru a-i acorda în regim de urgenţă cetăţenia mijlocaşului de la Hertha Berlin, oamenii de la Federaţia Română de Fotbal şi-au bătut joc de el şi l-au exilat în tribuna stadionului din Constanţa. Deşi este titular la liderul din Bundesliga, Maximilian n-a prins nici măcar un scaun de rezervă! În schimb, „intrusul” Răzvan Cociş, individ care n-a jucat niciun minut la Lokomotiv Moscova în acest sezon, a fost din primul minut pe teren. Cum să nu ne bată Serbia?

Citit 855 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.