BOX/ Lucian Bute, în căutarea unui antrenor

BOX/ Lucian Bute, în căutarea unui antrenor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După o colaborare de zece ani cu antrenorul canadian Stéphan Larouche, pugilistul gălăţean a renunţat pe cale amiabilă la serviciile acestuia * Încă nu s-a încheiat procesul de căutare al unui nou antrenor


Răcirea relaţiei dintre pugilistul Lucian Bute şi antrenorul său, Stéphan Larouche, era, potrivit presei canadiene, mai mult ca sigură, mai ales după eşecul gălăţeanului în partida cu Jean Pascal, din ianuarie 2014.

"Cred că este pentru binele lui Lucian ca eu să mă retrag din această colaborare. El are deja 34 de ani, nu mai are multe meciuri de jucat. Cred că trebuie să facă totul pentru a încerca să-şi rezolve problemele care îl fac să nu mai fie pugilistul care era. Inclusiv să schimbe antrenorul", a declarat Larouche.

"După o perioadă foarte lungă, am întrerupt colaborarea cu Stéphan Larouche. Am vorbit cu Stéphan şi am ajuns la concluzia că e mai bine pentru amândoi să facem acest pas. Era momentul despărţirii, s-au întâmplat mai multe, iar înfrângerea cu Carl Froch a declanşat despărţirea. Iniţial, am crezut că a fost doar un accident, dar după meciul cu Pascal am decis că e mai bine pentru amândoi să ne despărţim. În ultima perioadă, ne cunoşteam atât de bine încât nu mai aduceam nimic nou niciunul dintre noi. Nu mai exista motivaţia, entuziasmul. Vreau o nouă provocare, simt că pot să revin să fac box, nu vreau să îmi închei cariera. Mai am un cuvânt de spus în box, lumea mă iubește atât în Canada, cât şi în România, am foarte mulţi fani care aşteaptă revenirea mea", a precizat Lucian Bute, în emisiunea "Lider Sportiv".

Cine sunt Pedro Diaz, Freddie Roach şi Robert Garcia

Lucian Bute este acum în căutarea unui antrenor alături de care să-şi continue cariera în box: "Am fost în Florida, am avut o perioadă scurtă de pregătire, de zece zile, cu antrenorul cubanez Pedro Diaz. În următoarea săptămână, o să merg în California, să încerc cu Freddie Roach, apoi mă voi decide cu cine voi lucra. Vreau să am mai multe opţiuni, sunt antrenori foarte renumiţi, care antrenează boxeri campioni mondiali".

Până în 2000, Pedro Diaz a fost antrenorul echipei naţionale a Cubei. Au urmat anii în care a ajuns în Florida, unde a antrenat atât în box (Guillermo Rigondeaux), cât şi în kick-boxing (Daniel Ghiţă) sau MMA (Miguel Cotto, Odlanier Solis, Felix Diaz, Luis Cruz - profesionişti, respectiv, Joel Casamayor şi Felix Savon - amatori). Întrebat de site-ul de specialitate boxingscene în legătură cu o posibilă colaborare cu Lucian Bute, Diaz a declarat: "Lucrez deja cu el, dar cred că va încerca să se antreneze şi cu Freddie Roach şi Robert Garcia. Voi vedea ce se va întâmpla şi ce decizie va lua Bute".

Freddie Roach are 54 de ani, este un antrenor american şi fost boxer profesionist, votat de către Asociaţia Americană a Publicaţiilor de Box „antrenorul anului” în 2003, 2006, 2008, 2009, 2010 şi 2013.

Robert Garcia are 39 de ani, a fost campion IBF la categoria superuşoară, iar în prezent este antrenor. Îşi desfăşoară activitatea în California. Unul dintre cei mai cunoscuţi boxeri antrenaţi de Garcia este Nonito Donaire.

Citit 1961 ori Ultima modificare Luni, 14 Iulie 2014 14:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.