LIGA I/ OŢELUL, în căutarea primelor puncte

LIGA I/ OŢELUL, în căutarea primelor puncte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană va juca în deplasare cu FC Braşov, în cadrul etapei a treia, fără trei dintre titularii acestui început de sezon


FC Oţelul întâlneşte astăzi o echipă care a început campionatul la fel de neconvingător ca formaţia gălăţeană, fără nici un punct scos din primele două runde, astfel că se conturează un duel direct între cele două pentru evitarea retrogradării, ipoteză care face ca miza meciului din această seară să fie una foarte ridicată. Oţelul se prezintă la acest joc în condiţii nu tocmai favorabile, cu probleme importante de lot. În urma eliminărilor din etapa trecută, sunt suspendaţi portarul Gabriel Abraham, fundaşul dreapta Samoel Cojoc şi mijlocaşul Karol Karlic. În plus, portarul Vlasie, care începuse sezonul ca titular, este în continuare accidentat, astfel că se fac eforturi pentru a-l legitima în cursul zilei de astăzi pe Dumitru Hotoboc. Dacă nu se va reuşi, unica variantă pentru postul de portar este Dragoş Plopeanu, fost la Rapid II, care a fost legitimat săptămâna trecută după ce iniţial venise în probe dar nu fusese oprit în lot.

Chiar şi în aceste condiţii, Michael Weiss, antrenorul Oţelului, este optimist în privinţa partidei din această seară. „Este o competiţie strânsă pentru noi, trebuie să fim atenţi. Este un drum lung şi dificil şi important e că atitudinea echipei este una pozitivă. Sunt optimist, căci în această săptămână s-a lucrat foarte bine la antrenamente, avem o stare de spirit bună şi putem să sperăm la obţinerea unui rezultat bun la Braşov”, a declarat Michael Weiss.

Acelaşi optimism l-a arătat şi fundaşul Ivan Pecha, cel care este foarte posibil să debuteze la Oţelul cu ocazia acestei partide, slovacul spunând că este nevoie să se obţină toate cele trei puncte, nu doar un egal. „Am încredere că posibilul meu debut la Oţelul va coincide cu un succes al echipei. Mergem la victorie la Braşov, pentru că este singura cale, sunt importante cele trei puncte. Avem un campionat strâns, cu şase echipe care vor retrograda, avem nevoie de fiecare punct, iar la acest meci, de toate cele trei”, a spus Pecha.

Şi cei de la FC Braşov spun că meciul este foarte important, aşteptându-l cu o stare de spirit ceva mai bună faţă de precedentele două din acest sezon, după ce fotbaliştii şi-au primit o parte din salariile restante. „Meciul cu Oţelul este unul foarte important în perspectiva a ce se va întâmpla în campionat în următoarea perioadă. După eşecurile din primele două etape, mai ales cel de la Giurgiu, a trebuit să plecăm cu toţii capul şi să conştientizăm situaţia în care ne aflăm. Poate am avut şi ghinion să întâlnim cele mai în formă echipe. Faptul că s-au mai rezolvat din problemele financiare bine cunoscute îmi dă încredere că vom avea o cu totul altă atitudine”, a declarat Cornel Ţălnar, antrenorul FC Braşov.

Meciul FC Braşov – Oţelul se va juca de la 21,00 şi va fi televizat de postul Look Plus.

CITEŞTE ŞI: Oţelul are deocamdată UN SINGUR PORTAR pentru meciul de la Braşov

 

Citit 1713 ori Ultima modificare Duminică, 10 August 2014 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.