Bronx Galaţi, FINALISTĂ la „Cupa Unirii” de MINIFOTBAL

Bronx Galaţi, FINALISTĂ la „Cupa Unirii” de MINIFOTBAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de patru zile, la Iaşi a avut loc un puternic turneu de minifotbal, dotat cu „Cupa Unirii”. Această a cincea ediţie a adunat la start nu mai puţin de 36 de echipe, cele mai bune din ţară, plus două invitate din Republica Moldova, repartizate în nouă grupe. S-a jucat pe un teren sintetic acoperit cu "balon", care a oferit condiţii bune de competiţie, asigurate de organizatori: Federaţia Română de Minihandbal şi Clubul Magic Iaşi.

Gălăţenii de la Bronx au jucat în grupa I, alături de Avantaje Deva, Perpetuum Iaşi şi El Passo Chişinău. Echipa gălăţeană a înregistrat două victorii, 1-0 cu Chişinău şi 7-2 cu Iaşi şi o înfrângere la limită, 3-4 cu Deva. A realizat şi un golaveraj pozitiv (11-6) şi s-a clasat pe locul al doilea, care i-a permis calificarea în faza următoare. În „optimi”, gălăţenii au învins Ecolux Chişinău cu 3-2 după loviturile de departajare, la finalul timpului regulamentar tabela indicând egalitate: 1-1. În „sferturi”, gălăţenii au întâlnit echipa Facultăţii Tehnice a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, pe care au învins-o cu un sec 3-0. Greu a fost şi în semifinale, unde Bronx a învins la limită, scor 1-0, pe Avantaje Deva (marcator Marius  Humelnicu).

Astfel, formaţia din Galaţi a ajuns în marea finală, unde a întâlnit pe Design Braşov, o echipă cu trei jucători din lotul naţional - care a devenit campion al Europei, anul trecut - în componenţă. Din nou, Bronx a făcut un meci foarte bun, terminat la egalitate, scor 0-0. Au urmat loviturile de departajare, unde echipa de la poalele Tâmpei a câştigat cu 2-1.

Primele poziţii ale clasamentului final arată astfel: 1. Design Braşov, 2. Bronx Galaţi, 3. Adi Stal Suceava, 4. Avantaje Deva.

Cel mai bun portar al turneului fost declarat gălăţeanul Alexandru Tănăsilă. Golurile echipei Bronx au fost marcate de: Petrişor Tudose - 7, Marius Humelnicu - 4, Dorin Butunoiu - 2, Nicuşor Ilie, Horovei şi Pleşu - câte unul.

Iată lotul echipei gălăţene, care activează în Campionatul „Bariera Traian”: Tănăsilă, Ichim - Donici, Pleşu, Horovei, Humelnicu, Tudose, Butunoiu, Enache, N. Ilie, Stase, Serghi, Mocanu şi Năstase.

În competiţie au mai participat încă două formaţii din Galaţi, ambele având clasări mai modeste. Atletico a ajuns până în „optimi”, iar Viitorul nu a depăşit faza grupelor.

Citit 2074 ori Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.