Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan explică momentul abandonului: "Stafful a vrut să mă protejeze"

Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan explică momentul abandonului: "Stafful a vrut să mă protejeze"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Boxerul gălăţean Cristian Ciocan a fost învins, în noaptea de sâmbătă spre duminică (28 februarie - 1 martie), de britanicul Tyson Fury, într-o partidă pentru centura WBO International, care a avut loc la Londra, în Arena O2.

Primele patru runde au fost echilibrate, britanicul reuşind în a cincea repriză să domine şi cu un croşeu de dreapta să-l clatine serios pe Ciocan, care a fost numărat. În următoarele trei runde, Fury a lovit mai exact, iar după runda a opta Ciocan a abandonat lupta, la solicitarea celor din stafful său. Singura şansă a gălăţeanului ar fi fost să-i intre o lovitură cu care să-şi facă KO adversarul, altfel ar fi pierdut la puncte, toţi cei trei arbitri judecători ai partidei având un scor favorabil lui Fury în momentul opririi meciului: 80-71.

Pugilistul născut la Pechea a explicat momentul abandonului, o decizie luată de antrenorul său pe care a respectat-o, deşi ar fi vrut să mai lupte. "Mi-am dorit să mai lupt, dar stafful meu ţine foarte mult la mine. Ei ştiu mai bine, au văzut că nu se leagă nimic şi au vrut să mă protejeze. Într-un fel, este mai bine, poate pierdeam chiar mai urât. E un şut în fund pentru mine şi din asta, cu siguranţă, o să învăţ, iar în următorul meci o să fiu altfel", a declarat Cistian Ciocan, pentru Digisport, televiziunea care a transmis meciul.

Gălăţeanul a recunoscut superioritatea adversarului său şi a spus că acest meci a fost o lecţie de viaţă care-l va face mai puternic în ring. "Mă aşteptam de când am acceptat acest meci că o să fie greu, dar am vrut să-mi demonstrez că pot. Nu s-a putut, îmi pare rău. Am făcut tot ce-am putut. Ăsta e boxul. Mi-am dorit mult, am muncit ca un nebun la antrenamente, dar a fost seara lui, a fost mai bun, îl felicit. Cu siguranţă acest meci a fost un pas bun, o lecţie de viaţă foarte utilă. Viaţa merge înainte, sunt tânăr, am 27 de ani, nu-i un capăt de lume. Ţin să le mulţumesc românilor care au venit în sală să mă susţină şi familiei, care mi-a fost alături, tuturor celor de acasă care m-au susţinut din faţa televizorului", a declarat Ciocan.

Aceasta a fost a patra înfrângere pentru pugilistul din Pechea la profesionişti, prima din 2010 încoace. Ciocan are în palmares 17 victorii (10 prin KO) şi înaintea partidei de la Londra se afla pe locul 3 în ierarhia mondială a versiunii WBO, în timp ce Fury ocupa prima poziţie la categoria grea, unde centura de campion al lumii este deţinută de ucrainianul Vladimir Kliciko.


 

Citit 1818 ori Ultima modificare Duminică, 01 Martie 2015 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.