Sâmbătă se va alerga la Crosul "Ziua Olimpică"

Sâmbătă se va alerga la Crosul "Ziua Olimpică"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sâmbătă dimineaţă, 20 iunie, pe Faleza inferioară, se va desfăşura „Crosul Olimpic”, organizat în parteneriat de Academia Olimpică Română - filiala Galaţi, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Galaţi şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi.

La eveniment, al cărui start se va da din zona Trecere Bac, de la ora 9,10 la feminin, respectiv, ora 9,20 la masculin, sunt aşteptate toate persoanele doritoare de sport şi mişcare în aer liber. Tot atunci va avea loc şi o cursă a persoanelor cu dizabilitaţi locomotorii, cu startul din dreptul Parcului Viva (ora 9,10 - feminin, respectiv, 9,30 - masculin).

Academia Olimpică le va oferi participanţilor 350 de tricouri, diplome şi diferite materiale promoţionale. Crosul Olimpic este organizat pentru a marca Ziua Olimpică, momentul în care, pe 23 iunie 1894, la Paris, a fost înfiinţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), de Pierre de Frédy, baron de Coubertin, care a fost al doilea preşedinte al CIO şi declarat „tatăl” Jocurilor Olimpice moderne.

Evenimentul s-a desfăşurat începând cu 26 mai, în 38 de localităţi din ţară din cele 40 înscrise şi se va încheia chiar pe 23 iunie.

Citit 1778 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.