UPDATE / Încă o LOVITURĂ DURĂ pentru FC Oţelul! Echipa e în PERICOL să nu mai aibă nici măcar TEREN DE ANTRENAMENT

UPDATE / Încă o LOVITURĂ DURĂ pentru FC Oţelul! Echipa e în PERICOL să nu mai aibă nici măcar TEREN DE ANTRENAMENT
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

FC Oţelul încasează lovitură după lovitură, în ultima perioadă. După retrogradarea din prima ligă, evacuarea de pe stadionul "Oţelul" şi apoi vestea că stadionul “Zoltan David” (ex-"Ancora") nu poate fi omologat pentru liga secundă, care a determinat alegerea stadionului din Slobozia pentru jocurile de campionat, marţi s-a mai primit încă o lovitură dură.

La stadionul "Ancora" s-a prezentat, marţi dimineaţă, Cristiana Valmas, una dintre dintre cele şase persoane care de-a lungul ultimului deceniu au revendicat o parte din terenul de acolo, din postura de moştenitori, iar acum are o decizie definitivă a instanţelor de judecată, una de intrare în posesie. Cristiana Valmas a fost însoţită de un executor judecătoresc şi a încercat să intre pe zona de stadion pe care acum este proprietar. Este vorba de aproximativ 1.900 de metri pătraţi, din partea dinspre nord, ce include o parte mică din tribună şi aproape un sfert din terenul de joc.

Amenajarea bazei sportive “Zoltan David” a costat în jur de un milion de euro, Cristiana Valmas susţinând că a notificat clubul să nu facă investiţii acolo până nu se lămureşte situaţia, în instanţele de judecată. “În 2006, când a început litigiul, aici era paragină, bălării. Le-am făcut notificare să nu facă lucrări până nu se soluţionează irevocabil situaţia şi totuşi au făcut. Nu vreau să vând clubului la preţul pieţei, noi ne-am luptat pentru proprietatea bunicului, este o situaţie mai mult sentimentală. Au avut trei-patru ani timp să facă o ofertă, dacă aveau de gând să facă ceva civilizat. Nu ştiu ce va fi, eu vreau să-l valorific. Mai sunt şi alte procese asemănătoare pe rol, care nu s-au soluţionat încă”, a declarat Cristiana Valmas, care spune că este cetăţean român, cu domiciliul în Grecia de 40 de ani.

În cele din urmă, s-a stabilit pentru astăzi la ora 16.00, cu o oră înaintea reunirii lotului, o întâlnire între cei care doresc să intre în posesia terenului şi Mihail Bojincă - administratorul judiciar al Fotbal Club Oţelul SA, Vlad Răpişcă - administrator special şi avocaţii clubului. “Vom negocia, vom face în aşa fel ca echipa clubului Oţelul să se poată antrena în continuare pe stadionul Ancora”, a spus avocatul Dana Cernat, soţia fostului căpitan al Oţelului.

Avocaţii clubului susţin că un titlu executoriu identic a fost pus în aplicare acum un an. “Vorbim despre două titluri executorii. Din punctul nostru de vedere, s-a realizat acum un an punerea în posesie, iar acum un alt executor încearcă acelaşi lucru. Se pare că există diferenţe de poziţionare a suprafeţei retrocedate”, a precizat un alt avocat al clubului, Sebastian Stanciu.

A costat aproape 1,5 milioane de euro

Stadionul „Ancora” a fost deţinut de Şantierul Naval Damen şi modernizat de cei de la Oţelul, care au investit un milion de euro şi l-au redenumit „Zoltan David”, în memoria regretatului antrenor care şi-a dedicat cariera copiilor şi juniorilor Galaţiului. Gazonul a fost pus cu aceeaşi tehnologie ca pe arena „Oţelul” şi se prezintă foarte bine, în acest moment fiind unul dintre terenurile cu cea mai bună suprafaţă de joc din ţară. În vara anului 2011 a fost scos la vânzare de Damen, dar în acel moment plăţile celor de la Oţelul erau blocate de confictul dintre executiv şi acţionarii de atunci, astfel că s-a apelat la sprijinul omului de afaceri Radu Călin, un apropiat al clubului şi prieten cu Marius Stan, director general la Oţelul în acel moment. Călin a achiziţionat baza cu 350.000 de euro, iar FC Oţelul SA, după schimbarea acţionarilor toamna trecută, l-a răscumpărat cu aceeaşi sumă, din banii ce erau în conturile clubului în momentul preluării de către TNG.

Citit 4037 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2015 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.