În Fed Cup la tenis România va juca cu Germania, pe teren propriu

În Fed Cup la tenis România va juca cu Germania, pe teren propriu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În urmă cu puţin timp a avut loc tragerea la sorţi a întâlnirilor din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup la tenis, în urne aflându-se şi echipa României, după înfrângerea din weekendul trecut, 2-3 în faţa Cehia, scor 3-2.

Adversară a fost desemnată echipa Germaniei, care a fost şi ea învinsă în primul tur al Grupei Mondiale, pe teren propriu, de formaţia Elveţiei, scor 3-2.

România şi Germania s-au întâlnit o singură dată, în 1974. Cum întâlnirea a avut loc pe teren neutru, în Italia, a urmat o altă tragere la sorţi pentru desemnarea gazdei acestei întâlniri, în urma căreia s-a stabilit că se va juca în România, pe 16 şi 17 aprilie, conform anunţului făcut de comitetul de organizare pe contul de twitter al Fed Cup.

Adversara României este una extrem de puternică, Germania având şapte jucătoare în primele 53 de locuri ale clasamentului mondial WTA: Angelique Kerber (locul 2), Andrea Petkovic (23), Sabine Lisicki (32), Annika Beck (39), Mona Barthel (45), Anna-Lena Friedsam (52) şi Julia Goerges (53).  

La rândul ei, România are patru jucătoare în primele 54 de locuri: Simona Halep, locul 3, Irina Begu (34), Monica Niculescu (37), Alexandra Dulgheru (54).

În clasamentul de dublu, cele mai bine cotate jucătoare din Germania sunt Julia Goerges şi Anna-Lena Groenefeld, aflate pe locurile 24 şi 25, în timp ce primele românce de la dublu sunt Monica Niculescu (locul 32) şi Irina Begu, locul 34.

 

 

Citit 1431 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2016 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.