UPDATE: O româncă în finala turneul ITF de la Galaţi

UPDATE: O româncă în finala turneul ITF de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE:  Junioara româncă Miriam Bulgaru (17 ani) s-a calificat în finala turneului Futures de la Galați. Bulgaru, venită din calificări, a învins-o pe italianca Anna Giulia Remondina, locul 531 WTA, cu scorul 6-1, 7-6 (5). Dacă primul set a fost câștigat clar de jucătoarea legitimată la Olimpia București, cel de-al doilea set a fost unul foarte echilibrat. La 6-5 pentru Bulgaru, aceasta a avut trei mingi de meci, dar experimentata italiancă a reușit să trimită partida în tie-break.

Pentru calificarea în finală, Miriam Bulgaru are asigurate 7 puncte WTA.


Maratonul de tenis de la Galaţi, început în urmă cu trei săptămâni, a ajuns în faza semifinalelor celui de-al treilea turneu ITF de categorie Futures consecutiv, primul pentru fete.

Marea surpriză a turneului ce are loc la baza sportivă Viva Tenis Club, dotat cu premii de 10.000 de dolari, este parcursul româncei Miriam Bulgaru (17 ani), care a ajuns să joace pentru calificarea în marea finală, deşi nu are încă puncte cu care să figureze în clasamentul WTA. În semifinală, ea o va întâlni astăzi pe Anna-Giulia Remondina (Italia, locul 531 WTA - foto), cap de serie 2. Cealaltă semifinală se va juca între Alexandra Perper (R. Moldova, 593 WTA) şi Ani Amiraghyan (Armenia, 599 WTA). Cele două partide se vor juca, astăzi, pe terenul 1, începând cu ora 11,00, urmând ca finala să se dispute duminică, de la ora 12,00.

Finala de dublu a fost câştigată, vineri, de perechea Maria Alves/ Guadalupe Perez Rojas (Brazilia/ Argentina), care s-a impus în faţa perechii Ani Amiraghyan/ Alexandra Perper (Armenia/ R. Moldova), scor 6-2, 2-6, 10-8.

Altfel, sâmbătă şi duminică, pe terenurile 2, 3 şi 4 ale bazei sportive Viva Tenis Club se vor disputa meciurile de pe tabloul de calificări al unui nou turneu feminin, de aceeaşi categorie. În calificări se află şi două jucătoare gălăţence, ambele beneficiare de wildcard, Elena Mădălina Căpraru (17 ani) şi Alexandra Filip (17 ani).

Pe tabloul principal se află zece jucătoare din România, printre care şi Simona Ionescu, legitimată la clubul gălăţean Galant M&S. Principala favorită este Cristina Ene (503 WTA), în timp ce ultima intrată pe tablou este Amalia Roşca (17 ani, locul 915 WTA).

Baza sportivă Viva Tenis Club este situată pe Alea Meteo din Bariera Traian.

Citit 2834 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Mai 2016 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.