TENIS/ Emoţii până în finala turneului Futures de la Galaţi

TENIS/ Emoţii până în finala turneului Futures de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Tânăra jucătoare de tenis Miriam Bulgaru (17 ani), venită din calificări, a reuşit performanţa acestui început de carieră la profesionişti. Fără puncte în clasament, care să îi permită accederea pe tabloul principal, Bulgaru a avut un parcurs frumos, ajungând până în finala turneului Futures de la Galaţi, dotat cu premii de 10.000 de dolari.

Bulgaru a pierdut, scor 6-2, 1-6, 7-6 (5), în faţa jucătoarei Alexandra Perper (R. Moldova, locul 593 WTA), după ce în setul decisiv a avut şansa să închidă meciul la 5-4, pe propriul serviciu. Experienţa adversarei (25 de ani) a trimis, însă, partida în tie-break, unde pe fondul oboselii româncei şi al câtorva greşeli de serviciu ale acesteia, Perper să se impună şi să câştige primul său titlu ITF.

Perper a recunoscut talentul adversarei, care i-a îngreunat parcursul din finală. "Este primul meu titlu şi a doua finală. Pentru săptămânile viitoare, mă aştept la aceleaşi rezultate. Miriam (n.r. - Bulgaru) a jucat foarte bine, a arătat un joc extraordinar, mai ales pentru vârsta ei", a spus câştigătoarea primului turneu de senioare din acest sezon de la Galaţi.

Miriam Bulgaru (foto stânga), vizibil emoţionată în faţa unei astfel de parcurs, consideră că are capacitatea de a deveni una dintre jucătoarele de top ale României. "A fost destul de bine, după opt meciuri, pentru mine este o performanţă imensă. Sincer, nu mă aşteptam să ajung până aici. Am crescut de la meci la meci, cu multă încredere şi asta a fost genial pentru mine. Mă aştept să am mai multă încredere în mine, acum, am un joc bun. Consider că am toate atuurile necesare de a urca în top", a declarat tânăra sportivă, care va fi prezentă, cu wild-card, pe tabloul principal al celui de-al doilea turneu feminin de la Galaţi, care se desfăşoară la baza sportivă Viva Tenis Club (Bariera Traian). 

În turul inaugural, Bulgaru o va avea ca adversară pe jucătoarea din R. Moldova, Anastasia Vdovenco (locul 601 WTA), iar Perper va juca cu Elena Cadar (locul 695 WTA).

Altfel, gălăţeanca Elena Căpraru, beneficiară a unui wildcard, a pierdut în primul tur preliminar, în faţa Ioanei Gheorghiţă (fără clasament), scor 6-2, 7-5, în timp ce o altă gălățeancă, Alexandra Filip (wildcard) a ajuns în ultimul tur al calificărilor, unde o va întâlni pe Gabriela Duca, locul 1165. Tot în turul trei preliminar a ajuns și Georgia Crăciun (Brăila, locul 864 WTA), unde va juca cu Maria Toma (fără clasament). Crăciun a fost finalista unuia dintre turneele Futures de anul trecut, de la Galați, când a jucat cu unguroaica Fanny Stollar. 

Luni se vor disputa ultimele meciuri din calificări, cu începere de la ora 10,00, dar și primele partide de dublu. 

Citit 1656 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2016 06:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.