UPDATE / Voleibalistele de la CSU au luat doar un set în duelul nou-promovatelor

UPDATE / Voleibalistele de la CSU au luat doar un set în duelul nou-promovatelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: CSU Galaţi a pierdut, scor 1-3, în faţa celor de la SCM Piteşti, echipă fortificată serios în presezon, inclusiv prin transferul unor brazilience


 

Echipele feminine de volei de prim eşalon au etapă intermediară. Una dintre partide are loc astăzi, la Galaţi, între CS Universitatea şi SCM Piteşti. Un meci aşteptat cu interes, între două grupări care anul trecut au fost colege în eşalonul al doilea, piteştencele având 2-1 la victorii.

În acest sezon, lucrurile se prezintă cu totul altfel. Competiţia are o altă miză, pretenţiile sunt altele - şi de la cluburi, dar şi din partea suporterilor. Din fericire, cele două nou-promovate au debutat cu dreptul, Piteştiul a învins Medicina Tg. Mureş cu 3-1, în timp ce „studentele” s-au impus în deplasare: 3-1 la SCM Craiova.

În extrasezon, oaspetele de astăzi au făcut câteva transferuri de marcă: două brazilience, plus două-trei jucătoare valoroase din campionatul intern. Şi CSU a efectuat patru transferuri, acum rămâne de văzut care dintre ele vor fi mai eficiente.

"În ciuda faptului că adversarele noastre s-au fortificat serios, noi vom juca pe cartea victoriei. Meciul nu este dinainte câştigat sau pierdut, aşa că ne vom juca cu ardoare şansele şi sperăm  într-o evoluţie bună şi un rezultat pe măsură. Avem şi avantajul terenului propriu, şi aportul publicului, pe care nu vrem să-l dezamăgim”, ne-a declarat antrenoarea Ileana Berdilă.

Întâlnirea va fi găzduită de Sala „Dunărea” şi va începe la ora 17,00. Gălăţencele vor folosi aceleaşi 11 voleibaliste apte de joc, care au ieşit învingătoare în Cetatea Băniei. Partida va fi arbitrată de cuplul Nicolae Stan/ R. Toader.

Pregătirea acestei partide s-a făcut în condiţii nu tocmai bune, atmosfera din echipă fiind tensionată de incertitudinea existentă în privinţa finanţării. Principalele speranţe erau îndreptate înspre municipalitate, însă un paragraf din Regulamentul Consiliulul Local privind repartizarea banilor pentru entităţile sportive a făcut ca CS Universitatea Galaţi să nu poată fi pe lista de la rectificarea bugetară. Respectivul regulament prevede ca dosarele cluburilor şi asociaţiilor sportive să fie complete şi analizate înainte de prima repartizare a bugetului din an, adică în primăvară, altfel nu pot intra din punct de vedere legal la rectificare, iar CSU nu îndeplineşte această condiţie. Cei din Primărie intenţionează să modifice acest regulament şi, printre altele, să elimine această prevedere, iar în ceea ce priveşte echipa feminină de volei, conform celor din conducerea clubului, s-au găsit soluţii de susţinere a activităţii din sponsorizări, până în primăvara anului următor, când se va putea intra la finanţare de la Consiliul Local Galaţi.

Să mai spunem că, peste numai două zile, gălăţencele vor susţine meciul rundei a treia - la Penicilina Iaşi.

Citit 1545 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2016 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.