Baschetbaliştii, joc important pentru play-off. Cele două echipe Phoenix joacă astăzi
Foto: Baschetbaliştii vor acelaşi deznodământ ca la precedentul meci de acasă, când au învins SCMU Craiova (Foto Sonia Baciu)

Baschetbaliştii, joc important pentru play-off. Cele două echipe Phoenix joacă astăzi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix va juca cu BC Timișoara, astăzi de la ora 19,30, la Sala Dunărea, într-un meci contând pentru etapa 18 din Liga Națională, în timp ce echipa feminină are meci la Tg. Mureş.

În tur, baschetbaliştii de la Phoenix au pierdut duelul cu timişorenii, scor 76-93, dar lucrurile s-au schimbat în bine între timp. Echipa gălățeană s-a mai fortificat, prin transferurile americanilor lui Drew Brandon și Tony Gugino, care au adus un plus semnificativ potenţialului echipei, astfel că antrenorul Florin Nini are motive să aştepte cu optimism acest meci. ”Avem în față un meci greu, dar nu imposibil. Ne-am pregătit pentru a ne lua revanșa în fața timișorenilor”, a declarat tehnicianul de la Phoenix.

Nini a mai spus că jocul are şi o miză destul de mare pentru asigurarea unui loc calificant în play-off. „La bugetul pe care îl avem şi la modul în care ne-am organizat, nu pot să spun că sunt mulţumit, dar pot să spun că suntem pe planul nostru de pregătire. Noi vrem să ajungem în play-off şi trebuie să fim de acum încolo atenţi, pentru că, cu două victorii, într-adevăr putem să terminăm pe un loc de play-off”, a adăugat antrenorul baschetbaliştlor de la Phoenix.

Gălățenii abordează meciul de pe locul 8, cu 22 de puncte, în timp ce adversarii din această seară se află pe locul 5, cu 25 de puncte.

Transferat în această săptămână, americanul Phillip Miller nu va intra deocamdată pe teren, la acest meci.

Fetele, meci accesibil

Formația feminină a aceluiași club va juca tot astăzi, de la ora 19.45, cu nou promovata Sirius Tg. Mureș, într-o partidă ce va conta pentru etapa a 17-a din Liga Națională, care reprezintă ultimul joc în deplasare din acest sezon regulat. În tur, Phoenix s-a impus clar, scor 91-64.

Din lotul gălățean vor lipsi Romina Filip, accidentată în partida disputată cu Poli Iași săptămâna trecută, respectiv Katie Rutan, de asemenea accidentată.

Phoenix abordează meciul de pe locul 5, cu două puncte în urma ocupantei locului 4, CSM Târgoviște (26), în timp ce Sirius Tg. Mureș se află pe locul 9, penultimul al Ligii Naționale.

Citit 1150 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.