Astăzi, voleibaliştii de la ARCADA joacă returul pentru intrarea în finală
Foto: Arcada Galaţi, într-un duel cu SCM U Craiova în campionatul Diviziei A1 | Foto Sonia Baciu

Astăzi, voleibaliştii de la ARCADA joacă returul pentru intrarea în finală
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Voleibaliştii de la Arcada vor începe manşa secundă a semifinalei „Cupei României” cu SCM Universitatea Craiova, deţinătoarea titlului de campioană, cu avantajului victoriei din meciul tur, scor 3-1.

Cu un lot omogen, format din jucători valoroşi şi experimentaţi, Arcada Galaţi este angrenată în campionatul Diviziei A1 şi „Cupa României”, cu şanse mari de a-şi realiza obiectivele, câştigarea ambelor competiţii. 

În „Cupa României” un hop important are de trecut astăzi, la Galaţi, când îşi măsoară forţele cu SCM U Craiova, campioana din sezonul trecut, miza fiind calificarea în finală. În tur, la Craiova, a fost 3-1 pentru Arcada şi, la prima vedere, echipa gălăţeană porneşte cu prima şansă în manşa retur a semifinalei. Totuşi, nu se anunţă deloc o misiune uşoară, echipa olteană arătând în ultima perioadă o substanţială creştere de formă, demonstrată prin victoriile clare în faţa liderului Diviziei A1 de până etapa trecută, Steaua, şi a unei alte pretendente la titlul, VM Zalău, ambele cu 3-0. 

Pentru a obţine calificarea fără mari emoţii, Arcada are nevoie să câştige minim două seturi, calificarea putând fi obţinută chiar şi la o înfrângere cu 2-3. În cazul în care SCM U Craiova va reuşi să întoarcă situaţia la general şi să câştige cu 3-0 sau 3-1, atunci verdictul se va într-un set suplimentar, „setul de aur”.

Meciul de astăzi va începe la ora 17,30 (Sala „Dunărea”) şi are toate premisele să aibă o asistenţă pe măsura importanţei lui, chiar dacă va fi şi televizat de Digi Sport. Partida va fi condusă de doi arbitri ploieşteni: Darius Meşca şi Alin Mataizer.

Stafful tehnic contează pe întregul lot de jucători: Despotovski, Radici, Caio de Pra, Gradinarov, Janici, Rosici, Paşcan, Cristudor, Dumitrache, Spînu, Pârvu şi mai noii lor colegi Jekov, Laza şi cubanezul Armando Danger Mulen. 

Drum mai accesibil spre titlu

După acest important examen, gălăţenii îşi vor îndrepta atenţia spre campionat, unde Arcada ocupă fotoliul de lider, cu 40 puncte, având parte şi de un joc al rezultatelor favorabilor în ultimele trei etape, contracandidatele Steaua şi VM Zalău pierzând în faţa craiovenilor.

Pe podium, gălăţenii sunt „acompaniaţi” de Steaua - 39 p şi VM Zalău - 37 p, în timp ce Craiova e pe patru, cu 35 puncte.

În următoarele două etape, Arcada are de jucat meciuri ce se pot dovedi decisive, cu celelalte două pretendente la titlul: VM Zalău, la Galaţi, pe 13 februarie, respectiv Steaua, în deplasare, pe 18 februarie.

Începe seria meciurilor decisive pentru Arcada: cu SCM U Craiova (astăzi, semifinală Cupă), VM Zalău (13 feb.) şi Steaua (18 feb).

Citit 2216 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2017 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.