Jucătoarele de la Phoenix, în GREVĂ înaintea meciului cu campioana en-titre

Jucătoarele de la Phoenix, în GREVĂ înaintea meciului cu campioana en-titre
Romina Filip - căpitanul echipei și MyNeshia McKenzie, două dintre cele mai bune jucătoare ale Phoenix Galați / Foto Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

 

”Grevă!”, acesta a fost răspunsul primit de antrenorul Eugenio Rodrigues, care, sâmbătă seara, s-a văzut nevoit să recurgă la o soluție de ultim moment pentru a putea disputa, totuși, meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, contând pentru etapa a 25-a din Liga Națională, și pierdut clar, scor 45-92 (21-49).

Cinci din cele șase baschetbaliste americance legitimate la Phoenix au ales să nu se prezinte la meci, motivul fiind întârzierile salariale. ”Nu doresc să comentez mai mult asupra acestei situații. Nu am mai fost plătite din noiembrie și continuăm să primim promisiuni că ne vom primii banii, dar nu a venit nicio plată. Asta este tot ce am de spus”, a declarat una dintre jucătoarele aflate în grevă.

Pus în fața unei astfel de situații, pentru prima dată după ani întregi de antrenorat, Rodrigues a introdus pe teren jucătoarele care în timpul campionatului au evoluat mai puțin, și care în această seară au dat dovadă de mult curaj în fața unui adversar redutabil, campioana en-titre. „Ar fi fost dificil chiar și în circumstanțe normale. Cu această situație, cu această atitudine a unor jucătoare, aceste decizii, misiunea noastră nu a fost dificilă, ci imposibilă. Jucătoarele românce care au fost pe teren astăzi au fost foarte curajoase”, a declarat Rodrigues, vizibil deranjat de atitudinea americancelor.

Cea mai bună jucătoare de la Phoenix a fost MyNeshia McKenzie, una dintre integralistele partidei, care a reușit un nou „double-double”, cu 16 puncte, 15 recuperări și 3 pase decisive.

Celelalte realizatoare ai echipei gălățene au fost: Romina Filip - 12 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive; Bianca Fota 11 puncte, 3 recuperări; Alexandra Dumitrache 3 puncte, 1 recuperare, 1 pasă decisivă; Florentina Grigoraș 3 puncte, 2 recuperări și Denisa Fota 1 pasă decisivă.

În ceea ce privește următoarea partidă, miercuri, pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, Rodrigues este rezervat în a spune ceva concret. „Nu știu nimic acum. Este un mare semn de întrebare, nu pot anticipa ce se va întâmpla, dar sper că situația se va rezolva”, a precizat acesta.

După această etapă, Phoenix se menține pe locul 5, cu 37 de puncte, în timp ce Universitatea Cluj se află pe poziția secundă, la egalitate (42 de puncte) cu CSM Târgoviște.

 

 

 

 

Citit 2632 ori Ultima modificare Duminică, 12 Martie 2017 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.