BASCHET | Reacţii după PROTESTUL jucătoarelor americane. CHETĂ pentru plata amenzii cauzată de GREVISTE
Foto: Publicul a fost alături de clubul gălăţean | Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

BASCHET | Reacţii după PROTESTUL jucătoarelor americane. CHETĂ pentru plata amenzii cauzată de GREVISTE
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După greva de sâmbătă, 11 martie, dinaintea meciului cu Sepsi, când cinci dintre cele şase jucătoare străine legitimate la Phoenix au decis să nu intre pe teren, spectatorii de la partida echipei de băieţi au strâns bani pentru plata penalităţilor generate de grevă.

Astfel, în timpul meciului de duminică al echipei masculine, cu BC Mureş, în tribune a circulat o urnă în care s-au strâns fonduri pentru plata penalizării venite în urma neprezentării tuturor jucătoarelor, care conform articolului 23.24 din Regulamentul General al Organizării Competiţiilor de baschet este de 100 de euro pentru fiecare jucător lipsă. "Dacă la începerea jocului, o echipă aliniază mai puţin de 10 (zece) jucători în LNB şi Liga a I-a, sau nu respectă RSCN, la prezentarea echipelor înaintea jocului, aceasta va fi sancţionată pentru fiecare jucător lipsă", se arată în regulament.

Phoenix a avut pe foaia de joc la meciul fetelor doar nouă jucătoare, pentru că timpul scurt nu a permis convocarea unor junioare.

Florin Nini, preşedintele clubului, a spus că-l nemulţumeşte momentul ales de greviste, cu doar o oră înainte de începerea meciului şi la două zile după ce în Consiliul Local s-a aprobat susţinerea financiară a clubului. Acesta s-a arătat dezamăgit de atitudinea jucătoarelor americance. "Le-am înţeles pentru că au dat dovadă de bună voinţă timp de trei luni, dar nu am înţeles de ce au făcut asta exact când a venit decizia că s-au aprobat banii şi, mai ales, de ce acest lucru s-a întâmplat doar cu o oră înaintea meciului. Din informaţiile mele, avem şi "prieteni" care au făcut ca acest lucru să se întâmple", a declarat Nini.

Acesta a făcut o comparaţie cu atitudinea baschetbaliştilor, cărora le este şi antrenor. "Au văzut cealată echipă (n.r. - formaţia masculină) cum se comportă. Este o decizie care le aparţine, dar care nu ne loveşte pe noi ca şi club în principal, cred că le loveşte mai mult pe ele, imaginea lor. Noi depindem de aceste fonduri şi nu putem să facem nimic, dar este o situaţie care se va rezolva", a precizat Nini.

Acesta a mai adăugat că gestul suporterilor de a face chetă a fost unul emoţionant. "Publicul a reacţionat mai mult decât un frate sau o soră, făcând această chetă prin care au strâns bani pentru a ne ajuta să plătim penalităţile. Înseamnă mult nu doar ca gest, pentru că în acest moment suntem efectiv fără fonduri, care vor veni, deşi, din păcate, întârzie. De aceea pot să spun că la meciul băieţilor cu BC Mureş a fost o victorie de suflet, care, dincolo de mesajul baschetbalistic, a arătat unitate”, a adăugat preşedintele clubului gălăţean.

Sâmbătă, la meciul din Liga Naţională feminină Phoenix - Sepsi Sf. Gheorghe (scor 45-92), baschetbalistele Jeanette Jackson, Erica Covile, Kerah Nelson, Katie Rutan şi Shanice Steenholdt au refuzat să joace.

Miercuri, 15 martie, de la ora 18,30, Phoenix va juca, pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, în etapa a 26-a din Liga Naţională.

Citit 4094 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.