Ziua de la care așteptăm marele triumf la Roland Garros

Ziua de la care așteptăm marele triumf la Roland Garros
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jucătoarea română Simona Halep va juca astăzi, de la ora 16,00, cu “trofeul pe masă” la Roland Garros, pentru primul său titlu de Grand Slam. În plus, câştigarea finalei iar aduce un imens bonus, urcarea pe primul loc în clasamentul mondial al tenisului profesionist. Adversară îi este tânăra letonă Jelena Ostapenko, o jucătoare care a făcut “victime” printre vârfurile WTA.

Pentru Simona Halep (locul 4 WTA), aceasta este a doua sa finală la Roland Garros, după cea din 2014, când a pierdut după mai bine de trei ore de luptă sportive intensă în faţa rusoaicei Maria Sharapova, scor 6-4, 6-7, 6-4. Acum, Simona Halep se simte mult mai pregătită pentru a putea obţine cea mai mare victorie a unei cariere oricum strălucitoare. “Trec anii… Anii care au trecut, munca depusă, totul vine natural la un moment dat şi poţi să stăpâneşti emoţiile, poţi să stăpâneşti presiunea. Nu sunt cu capul în nori, cum am fost în 2014, sunt foarte ok. Ştiu că se poate întâmpla orice în finală, aşa că trebuie să dau tot ce am mai bun, pentru că voi întâlni o jucătoare dificilă”, a declarat Halep.

Constănţeanca a reuşit un parcurs de senzaţie, cu o revenire uluitoare în sferturile de finală, de la set pierdut şi 1-5, în faţa Elinei Svitolina. În semifinală, joi, Halep a învins-o, scor  6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova (locul 3 WTA), într-un meci ce îi putea aduce cehoaicei prima poziţiei în ierarhia mondială. “A fost o bătălie mare acolo, fiecare punct a fost foarte important. Am simţit pe teren că trebuie să alerg şi să fiu concentrată la fiecare minge. Mă simt fericită. Mândră, pentru că partea mentală m-a ajutat foarte mult în acest turneu, în fiecare meci. Chiar şi astăzi, mai ales în cel de-al treilea set. În setul doi am avut o uşoară cădere, dar mi-am revenit după. Aşa că sunt bine, vreau doar să rămân concentrată”, a declarat Halep în conferinţa de după meciul din semifinale.

Pliskova a avut numai cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep, după meci, spunând că, la nivelul înalt la care a jucat, ar fi învins orice altă jucătoare. “Cred că a fost un nivel foarte înalt, cel mai bun al meu din acest turneu şi cred că aş fi bătut 99 la sută dintre fete cu tenisul de azi, dar am avut ghinion să joc cu Simona. Nu e niciun dubiu că Ostapenko are un traseu foarte bun aici şi e foarte periculoasă, dar aş paria tot ce am pe victoria Simonei”, a declarat cehoaica.

Ostapenko, foarte ofensivă

Adversara Simonei Halep în finală este letona Jelena Ostapenko, care a învins-o în semifinale pe elveţianca Timea Bacsinszky, scor 7-6, 3-6, 6-3. Printre “victimele” tinerei de 20 de ani (împliniţi chiar în ziua semifinalei) se află Carolina Wozniaki, Samantha Stosur, ambele la turneul de la Roland Garros, dar şi Petra Kvitova (anul trecut, la Doha şi Birmingham), respectiv Svetlna Kuznetsova (Doha, 2016). Ostapenko este campioana de la Wimbledon (juniori) din 2014.

Este o jucătoare cu un stil foarte ofensiv, oarecum asemănător cu al Karolinei Pliskova, iar statistica meciurilor jucate la acest turneu este edificatoare: în 6 partide are 245 de lovituri câştigătoare, bilanţ pe care nu l-au atins nici măcar semifinaliştii probei masculine! În aceste condiţii, Halep se aşteaptă la un joc similar celui din semifinală: “Nu ştiu la ce să mă aştept cu ea, am văzut puţin din meciul ei. Cred că va fi un joc similar cu ce am jucat în semifinală, deci, probabil va fi acelaşi plan de joc. Nu ştii niciodată cu astfel de jucătoare, aşa că trebuie să mă concentrez pentru fiecare minge. Spuneam mai devreme că voi juca pentru două obiective: primul Grand Slam şi numărul unu mondial. E o mare provocare, o mare oportunitate. Cred că am jocul, am şi mentalul pentru a câştiga, dar va fi foarte dificil. Mă aştept ca ea să dea tot ce poate, să lovească toate mingile, să joace cu încredere. Dar şi eu sunt încrezătoare.”

Pentru accederea în finală, Simona va primi un cec de 1,06 milioane de euro şi 1.300 puncte WTA. În cazul în care va triumfa la Paris, Simona va deveni noul lider mondial şi va încasa un cec de 2,1 milioane de euro.

Ieri, Pro TV a făcut un anunţ surpriză, că a cumpărat drepturile de transmisie a acestei finale, care va putea fi văzută astfel pe acest post de televiziune şi pe Eurosport.

 

Citit 2436 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2017 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.