Zeci de titluri mondiale obținute de karateka gălățeni

Zeci de titluri mondiale obținute de karateka gălățeni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Campionatul Mondial de karate tradiţional Fudokan a fost organizat în premieră în România, la eveniment participând peste 1.900 de sportivi, cu vârste între 5 şi 70 de ani, din 40 de ţări. Printre aceştia s-au aflat şi sportivii celor trei cluburi de specialitate din Galaţi, Meikyo, Kodo şi Karate Club, care încă o dată şi-au confirmat valoarea, prin cele 22 de titluri mondiale.

Clubul Meikyo (antrenori Dana Stamate Farkaş, Eusebiu Diaconu şi Octav Tilică) a obţinut 33 de medalii, dintre care 8 de aur, 15 de argint şi 10 de bronz, dar şi câteva clasări onorante. Cel mai bun rezultat a fost al lui Răzvan Postelnicu - copii II, care a cucerit trei titluri mondiale (kata individual, kihon individual şi kumite echipe), dar şi trei medalii de argint (kumite individual, enbu mixt şi enbu masculin). Celelalte medalii au fost obţinute de următorii karateka: Alexandra Tomiţă (aur - kata echipe, respectiv, patru argint) şi Ioana Zăvoiu (aur la kata echipe feminin), la copii II; Ioana Zaharia (aur la kata echipe feminin), Matei Bucur (un argint şi un loc IV), Andreea Suditu (un bronz şi un loc IV), Alexia Manole (un argint), David Anghel, Teodora Homner şi Yasmina Zamfir - câte un bronz şi Radu Cazacu (locul V), la copii III. La copii IV, Andra Manole a obţinut titlul mondial la proba  de enbu mixt, două medalii de argint şi una de bronz, Yanis Zamfir (un aur la enbu mixt şi un bronz), George Buruiană (un argint şi două bronz), Luca Moise (un argint şi un bronz), Erika Mocăniţă (argint şi un loc IV), Sofia Sabău (bronz şi un loc IV) şi Ana-Maria Cucu (locul IV). La cadeţi, Andrei Diaconu a obţinut medalia de argint.

Antrenoarea Dana Farkaş apreciază rezultatele de la acest eveniment ca fiind cele  mai bune ale clubului gălăţean, care de altfel se menţine în elita acestui sport. "Cu acest Campionat Mondial s-a încheiat un an competiţional extrem de dificil, care a presupus multă muncă şi angajament din partea tuturor celor implicaţi în activitatea clubului, sportivi, antrenori, părinţi, oficiali. Bilanţul acestui an pentru clubul nostru a fost unul foarte bun, reuşind  în plan naţional să obţinem două cupe, trofeul "Cupa Regelui" (n.r. - al doilea an consecutiv) cât şi "Cupa României" pentru copii - ediţia a II-a, dar şi la nivel mondial autodepăşindu-ne", a declarat Dana Farkaş.

Clubul Kodo (antrenori Mihai-Cristian Tâmpeanu şi Alin Daicu) a obţinut 9 titluri mondiale, 7 medalii de argint şi 14 de bronz. La seniori, Mihai Tâmpeanu a reuşit, în premieră, să cucerească un titlu mondial, la kata individual, acestuia adăugându-i-se şi cele două medalii de argint şi una de bronz. Daicu a câştigat o medalie de argint şi una de bronz. La tineret, Anca Codreanu este campioană mondială la kata echipe, cucerind şi două medalii de argint, în timp ce Alex Butură are o medalie de aur la enbu mixt, una de argint şi două de bronz, iar Alexia Găină este campioană la kata pe echipe şi dublu medaliată cu bronz. La juniori, au fost obţinute următoarele rezultate: Bianca Moglan (trei aur la kata echipe, enbu mixt şi kumite echipe, respectiv o medalie de bronz), Bogdan Crăescu şi Cosmin Guteş - câte o medalie de bronz. La copii I, Cătălina Stamate (aur la kumite echipe şi un bronz), Vlad Popescu (aur la kumite echipe), Andreea Marin (bronz), Clara Constantin (bronz), iar la copii III, Vlad Bichineţ (un argint şi un bronz) şi Vlad Hagiu (bronz).

Proaspătul campion mondial Mihai Tâmpeanu a încercat să descrie bucuria obţinerii acestui titlu. "Am fost extrem de emoţionat când am realizat că munca depusă nu a fost în zadar. Cel mai frumos moment este când ţi se cântă imnul pe podium", a declarat Mihai Tâmpeanu, după concurs. Kodo a obţinut în acest an, pentru a patra oară consecutiv, trofeul "Cupa României" la karate pentru seniori, tineret, cadeţi şi juniori.

Karate Club (Nicolae Mărăndici și Adrian Coman) s-a remarcat cu 5 titluri mondiale, 8 medalii de argint şi 6 de bronz. La seniori, Roxana Stoica este triplă campioană, la kata individual, kumite individual şi kata echipe, precum şi medaliată cu bronz. La cadeţi, Mihai Drăguţ a obţinut două medalii de bronz. Celelalte rezultate au fost: Cristina Petcu (aur la kumite echipe, două argint), Robert Istrate (două bronz), Radu Drăguţ (aur la kumite echipe şi un argint), Bogdan Barbu, Andrei Coman şi Rareş Ioniţă - câte un argint, Ioana Neagu (două argint şi un bronz).

Cele trei cluburi gălăţene au obţinut la Campionatul Mondial de karate de la Cluj 82 de medalii, 22 de aur, 30 de argint şi 30 de bronz.
Citit 2906 ori Ultima modificare Marți, 07 Noiembrie 2017 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.