Liviu Voinea va reprezenta România la FMI

Liviu Voinea va reprezenta România la FMI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, că viceguvernatorul Liviu Voinea a fost numit reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional (FMI), iar mandatul său va începe în 26 august. ”Liviu Voinea va prelua funcţia de senior advisor al Directorului Executiv al FMI”, se arată în comunicat.

Totodată, odată cu preluarea noului mandat, Voinea va renunţa la poziţia de viceguvernator al BNR. În plus, mandatul actualului reprezentant al României la FMI, Mugur Tolici, fost director de resurse umane al BNR, va înceta din 23 august, la cererea sa. Tolici a fost numit în actuala funcţie în august 2018, iar mandatul său era de doi ani.

Pe lângă poziţia ocupată în cadrul BNR, Liviu Voinea este în prezent şi profesor universitar. A fost ministru delegat pentru buget în guvernele Ponta 2 şi Ponta 3, din partea PSD. Potrivit Wikipedia, a obţinut premiul „Virgil Madgearu” pentru economie al Academiei Române, în anul 2007, pentru cartea "Corporaţiile transnaţionale şi capitalismul global".

Citit 937 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.