Despăgubiri pentru secetă, plătite în acest an

Despăgubiri pentru secetă, plătite în acest an
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Despăgubirile pentru culturile afectate de secetă, însămânţate în toamna anului trecut, vor fi plătite fermierilor până la sfârşitul acestui an, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, precizând că, în prezent, se lucrează la inventarierea suprafeţelor calamitate pentru porumb şi floarea-soarelui.

"Fermierii vor primi banii, până la finele acestui an, doar pentru culturile care au fost semănate în toamnă. Pe de altă parte, acum facem inventarierea suprafeţelor calamitate la culturile de primăvară", a subliniat Petre Daea.

Ajutorul va fi de maximum 1.500 lei/hectar, aferent unui grad de afectare de 100%, prevăzut în procesul-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor. Dacă gradul de afectare prevăzut în procesul-verbal este cuprins în intervalul 30% până la 100%, cuantumul grantului financiar unitar se diminuează procentual corespunzător şi se obţine, evident, prin înmulţirea cuantumului maxim cu procentul de afectare.

Principalele culturi însămânţate în toamna anului trecut distruse de secetă sunt cele de grâu, triticale, orz, orzoaică, ovăz, secară și rapiţă.

Citit 777 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2022 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.