Conducerea Poștei a contestat în instanță greva angajaților

Conducerea Poștei a contestat în instanță greva angajaților
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conducerea Poștei Române a deschis două dosare în instanță - unul pentru suspendarea grevei și unul pentru constatarea ilegalităţii grevei și daune, a anunțat Blocul Național Sindical (BNS), care subliniază că acțiunea conducerii Poștei are loc "în timp ce ministrul Digitalizării încearcă o mediere pe cale amiabilă cu reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR)".

Reprezentanții BNS au precizat că se vor prezenta miercuri în instanță pentru a-și formula apărarea, anunțând că greva angajaților din cadrul C.N. Poșta Română continuă și marți la nivel național.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat marți că a discutat cu o seară în urmă atât cu ministrul PSD al Digitalizării, Bogdan Ivan, cât și cu directorul general al Poștei, Valentin Ștefan (PNL), cărora le-a transmis să rezolve problema cât se poate de repede.

"În cazul în care, Doamne ferește, nu ajung pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca", a declarat, marți, Ciolacu, citat de HotNews.

Angajați ai Poștei Române din 32 de județe din țară și din București au declanșat greva generală, luni, sindicatul acestora, SLPR, susținând că, din luna iulie, 18.000 dintre cei peste 21.000 de angajaţi vor avea salariul minim pe economie. Principalele revendicări ale greviștilor sunt creşterea cu 400 de lei net a salariilor şi majorarea sporului de loialitate.

În cursul zilei de luni, SLPR a acuzat conducerea companiei că a făcut presiuni asupra salariaților, trimiţând angajaţi la mai multe sedii din țară pentru a-i înlocui pe cei care au oprit lucrul.

Luni seară, în urma negocierilor de la Ministerul Digitalizării, conducerea Poștei a propus ca lucrătorii poștali plătiți cu salariul minim să poată beneficia de o creștere salarială în două tranșe, de la 1 iulie și de la 1 septembrie.

"Potrivit propunerii, cumulat, după cele două tranșe, un angajat al Poștei Române ar primi o creștere salarială netă de 369 lei în medie", a anunțat BNS.

Urma ca, marți dimineață, după consultarea tuturor membrilor, sindicaliștii să decidă dacă vor continua sau nu greva. Între timp, SLPR a anunțat că a fost dat în judecată de conducerea companiei, astfel că, până marți după-amiază, nu s-a anunțat nicio decizie oficială de încetare a grevei generale.

Citit 518 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 18:18

1 comentariu

  • postat de marr
    Marți, 02 Aprilie 2024 21:04
    86.124.202.***
    In vremurile de altadata ( nu ca in zilele de azi atitudinea politicienilor ar fi alta ) puneau Batele pe ei ...Iobagii Boierului !
    Doar se stie , omul simplu/muncitorul n-are Nici-Un-Drept in romanica .
    El tre' sa Traga la Jug ...pana moare . Atat !
    1
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.