Dronă navală, recuperată din apele Mării Negre

Dronă navală, recuperată din apele Mării Negre
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O ambarcațiune răsturnată, „posibil vehicul marin fără pilot”, a fost recuperată din apele teritoriale române de pe Marea Neagră, potrivit Ministerului Apărării Naționale și Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

În cursul serii de joi, nava de căutare-salvare „Artemis” a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a transportat, în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcațiune recuperată din apele teritoriale românești, informează MApN. „Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, a pus în aplicare procedurile operaționale specifice de cercetare a ambarcațiunii. Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcațiune răsturnată la aproximativ 20 Mm (aprox. 37 km) est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, se spune într-un comunicat al ministerului.

ARSVOM a fost alertată miercuri de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la o ambarcațiune răsturnată, în zona travers Tuzla și a trimis nava Artemis, potrivit unei postări pe Facebook a Agenției.

Fiind considerată un pericol pentru siguranța navigației, ambarcațiunea a fost remorcată de către nava Artemis și adusă în port, pentru investigații.

Citit 568 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 16:37

1 comentariu

  • postat de drone si rachete
    Vineri, 05 Aprilie 2024 17:14
    89.137.139.***
    Un eveniment deosebit va avea loc in aceasta vara in zona litoralului romanesc si trebuie trimisi oameni care sa previna ! Este in legatura cu razboiul din Ucraina! Rog cetatenii sa fie foarte atenti in aceasta vara daca se duc la mare ! Nu este vorba doar de minele care se indreapta catre mal!
    1
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.