Muzeul naţional de istorie va fi reabilitat

Muzeul naţional de istorie va fi reabilitat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Demararea lucrărilor de consolidare a sediului Muzeului Naţional de Istorie a României se numără printre priorităţile strategice ale Ministerului Culturii în anul 2016. Astfel, Ernest Oberländer-Târnoveanu şi ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, vor anunţat, luni, lansarea concursului internaţional de soluţii de arhitectură "Noul Muzeu Naţional de Istorie a României", organizat sub egida Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor.

În acest context, Ernest Oberländer-Târnoveanu a declarat, că trebuie asigurate fondurile pentru organizarea concursului, pentru plata premiilor şi pentru încheierea contractului cu câştigătorul concursului.

Acesta a explicat că pentru proiectare este necesară o sumă de 4.600.000 de euro, cu TVA. Totodată, suma necesară pentru lucrările la unul dintre corpurile instituţiei muzeale se ridică la aproximativ 3.400.000 de euro, pentru o perioadă de doi ani.

În cazul în care concursul va fi încheiat la începutul lunii iulie, ar mai rămâne trei sau patru luni de lucrări pentru proiectare în anul 2016, urmând să fie acordat contractul pentru construcţia propriu-zisă, potrivit directorului instituţiei muzeale, care a precizat că MNIR urmează să fie închis timp de cinci ani.

Totodată, patrimoniul va trebui să fie relocat până la mijlocul anului viitor în noi spaţii, care trebuie identificate şi amenajate. Sunt necesare atât spaţii pentru depozitare, cât şi pentru laboratoare, potrivit directorului MNIR.

Citit 1391 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.