Top destinații de vacanță în octombrie

Top destinații de vacanță în octombrie
Antalya, Turcia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Unde mergem în vacanţă în luna octombrie? Este o întrebare pe care o pun mulți dintre cei care nu au fost încă în concediu sau pur și simplu își mai doresc să evadeze încă o dată din cotidian. Încercăm în cele ce urmează să vă oferim câteva alternative pentru un sejur în luna octombrie, atât pentru plajă și relaxare, cât și pentru a descoperi locuri cu adevărat minunate, pe care poate aveți ocazia să le descoperiți o singură dată în viață. 

În timp ce la noi temperaturile scad, iar toamna își face simțită prezența, în sudul Europei este încă vară și vreme de plajă! Marea a avut toată vara la dispoziţie să se încălzească până la temperatura pietrelor, iar noi am avut toată vara la dispoziţie pentru a lucra la un bronz frumos. Oraşele sunt mai puţin toride, pregătindu-se pentru noul anotimp. Pentru suflete poetice cărora nu le pasă doar de ultima explozie de soare, octombrie aduce o frumuseţe melancolică, pitorească în emisfera nordică, în timp ce primăvara izvorăște în sud.

Antalya, Turcia

Frumoasele coaste ale Turciei de la Marea Egee și Mediterană sunt încă destul de însorite în luna octombrie, iar plajele nu mai sunt atât de aglomerate ca în  perioada de vârf a sezonului estival. Stațiunile turistice din zona Antalya, aflate mai la sud de Riviera turcească a Mării Egee sunt ideale pentru un sejur la plajă în luna octombrie. Există un iz grecesc distinct în aceste regiuni, iar între golfuri veți găsi hoteluri tip boutique de vis, care sunt foarte ieftine în afara sezonului, dar și restaurantele senzaţionale din satele de pescari: de la Alaçati, care este unul dintre oraşele noastre favorite, dar și pitorescul Selimiye, situat la o oră de Dalaman şi până în sud la noul Kalkan. De asemenea, Istanbul - prea înțepător, prea cald vara - este mai plăcut să fie explorat în afara sezonului.

Roma, Italia

În timpul verii, la Roma este insuportabil de aglomerat și de cald, iar iarna poate fi cam murdară şi, în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, biletele de avion și hotelurile sunt scumpe și destul de ocupate. De aceea am introdus Roma în top destinații de vacanță pentru această perioadă. În octombrie este perioada ideală de a vizita Cetatea Eternă, putând astfel să vă planificați un city break la Roma, prețurile fiind mai mult decât decente, fie că faceți rezervările de la o agenție de turism, fie că mergeți pe cont propriu. Așa se face că octombrie este cea bună alegere pentru o vacanță la Roma, când este mai puțin ocupată, încă frumoasă și caldă, când vă puteţi face liniştiţi un selfie la Fontana di Trevi în lumina magică a soarelui de vară târzie, fără atât de mulți turişti care să vă strice fotografiile.

Insulele grecești

Cele mai sudice din insulele mici grecești, insulele din Arhipelagul Dodecanez sau din Cyclade sunt încă fierbinți și foarte însorite în luna octombrie. Acestea dispun de numeroase plaje minunate unde puteți să vă bucurați de ultimele raze de soare de la început de toamnă. Rhodos este cea mai mare și cea mai cunoscută insulă grecească, cu minunata sa capitală pietruită Lindos și părți din ruinele sale antice. Minuscula Kastellorizo este răcoroasă și artistică. La fel de încântătoare sunt și celelalte insule: Creta, Symi, Fournoi și Patmos. Alegeţi-o pe oricare din ele, toate sunt minunate.

Sursa: invacante.ro

Citit 4702 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2022 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.