Destinaţii perfecte pentru o minivacanţă de 8 martie

Destinaţii perfecte pentru o minivacanţă  de 8 martie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Martie este luna în care totul în jur înflorește, soarele începe să își facă simţită prezenţa, iar temperatura primăvăratică te cheamă în natură. Pentru gălăţencele care au zile libere, iată câteva idei pentru o minivacanţă cu ocazia zilei de 8 Martie.

Unele persoane aleg să zboare în diverse locuri din Europa sau Asia, în care pot ajunge rapid și pot descoperi o cultură nouă, peisaje noi și obiceiuri interesante. Pentru cele care aleg să ia România la pas și să se bucure de ceea ce are de oferit ţara noastră, am creat acest mic ghid, cu cinci destinaţii ideale pentru o minivacanţă de 8 Martie, din care vă veţi întoarce mai relaxate.

1. Dumbrava Vadului

Poate că nu îţi spune foarte multe, însă Dumbrava Vadului este un adevărat paradis floral în perioada primăverii. Situată la 60 de kilometri de Brașov, această dumbravă este declarată arie protejată, de interes naţional. Motivul este cât se poate de interesant. În fiecare primăvară, aici cresc milioane de narcise pe o suprafaţă de 400 de hectare. Este cea mai mare rezervaţie naturală de acest gen din Europa și este locul perfect pentru a întâmpina primăvara.

2. Viscri

Dacă îţi dorești o vacanţă de câteva zile în inima Transilvaniei, satul Viscri este o destinaţie de poveste. Devenit cunoscut în momentul în care a fost vizitat de Prinţul Charles al Marii Britanii, satul este fermecător. Aici vei găsi o biserică fortificată din secolul al XIII-lea, oameni care păstrează foarte bine tradiţii vechi de sute de ani și peisaje deosebit de frumoase.

3. Delta Dunării

Primăvara este anotimpul perfect pentru a descoperi uimitoarea Deltă a Dunării. Este perioada anului în care temperatura este prea mică pentru a trezi ţânţarii, însă suficient de mare încât să te facă să te simţi bine. Este locul în care poţi descoperi în cel mai atractiv mod renașterea naturii la viaţă, cu nuferi care creează o simfonie coloristică, copaci care înfrunzesc și zeci de mii de păsări care se întorc din ţările calde, creând un spectacol inedit. Un început de primăvară surprins dintr-o barcă pe canalele Deltei este, conform multor oameni, perfect.

4. Sibiu

Poate că îţi dorești o minivacanţă urbană, în care să te bucuri de restaurante cu preparate delicioase, de străduţe frumoase și de localnici plini de viaţă. În acest caz, Sibiul este destinaţia pe care o poţi bifa fără nicio reţinere. Este un oraș cu aer medieval care îţi oferă zeci de obiective turistice pe care poţi să le vizitezi și să le fotografiezi: Turnul Sfatului, Biserica Evanghelică, Podul Minciunilor sau Muzeul Astra. Toate capătă un farmec aparte în lumina soarelui de primăvară.

5. Delta Neajlovului

Puţini sunt cei care știu de ea, însă cei care o cunosc revin aici ori de câte ori au ocazia. Poate că nu este la fel de impresionantă precum este Delta Dunării, însă are câteva calităţi de necontestat: este aproape de București (la doar 41 de kilometri), se întinde pe 1000 de hectare și se află în vecinătatea unui uriaș parc de aventură: Comana Parc. O minivacanţă aici poate să îţi încânte privirea cu sute de specii de păsări, pești și mamifere și cu o renaștere spectaculoasă a naturii. Este locul perfect pentru cei care au una sau două zile în care vor să respire aer curat și să guste din câteva preparate tradiţionale. Sunt multe alte locuri care merită vizitate, cum ar fi Cheile Băniţei din Valea Jiului, Vulcanii Noroioși din Buzău, Cascada Cailor din Brașov sau Valea Vaserului din Maramureș, cu a sa Mocăniţă neobosită. Toate aceste destinaţii îţi pot lăsa amintiri de neuitat și toate te pot ajuta să întâmpini primăvara în modul perfect: relaxat și fericit. În oricare zonă ai merge, vei găsi o unitate de cazare care să îţi ofere locul perfect pentru relaxare.

sursa: blog.travelminit.ro

Galerie de imagini

Citit 3861 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2023 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.