Interviu cu un „spion”, la TVR

Interviu cu un „spion”, la TVR
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Măgureanu 007. "Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu", aşa se intitulează interviul pe care îl va difuza TVR 1 la "Dosar România", pe 18 şi 25 aprilie, de la ora 22,00. "Azi, Virgil Măgureanu este dispus să vorbească. El dezvăluie - sau, mai bine spus, recunoaște - că a complotat alături de Ion Iliescu, generalul Nicolae Militaru și alți câțiva generali români dovediți între timp ca fiind racolați de către serviciile sovietice secrete sau militare, KGB, respectiv GRU", anunţă jurnalistul Răzvan Butaru, care a realizat interviul. Potrivit TVR 1, prima parte a dialogului se concentrează în jurul carierei comuniste a lui Virgil Măgureanu: "racolarea lui Ion Iliescu, complotul anticeaușist, lovitura de stat - sau militară - din decembrie ’89, negarea Revoluției din același decembrie ’89, preluarea puterii, diversiunea creată după 22 decembrie cu teroriștii care atacă din orice poziție, care a dus la moartea a peste o mie de oameni, dar care a folosit la certificarea celor ce au preluat puterea după căderea regimului lui Nicolae Ceaușescu și executarea acestuia din urmă împreună cu soția lui, Elena, la Târgoviște, în ultimul proces stalinist din România. Printre cei care au luat puterea în decembrie ’89, în frunte cu Ion Iliescu, s-a dovedit că au existat mulți filosovietici ori chiar agenți ai Uniunii Sovietice", dezvăluie televiziunea publică. Între noi fie vorba, cât adevăr şi câtă minciună va fi în declaraţiile lui Măgureanu rămâne să aflăm.

Citit 1361 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2024 14:49

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Crihan Ionica
    Joi, 18 Aprilie 2024 23:06
    5.13.222.***
    Un securist adevărat nu va spune niciodată adevăruri din interiorul serviciului sau.Restul sunt discuții.
    0
    0

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro