Descoperă termoșemineul - Soluția perfectă pentru confortul termic al casei și apă caldă la discreție

Descoperă termoșemineul - Soluția perfectă pentru confortul termic al casei și apă caldă la discreție
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Șemineul clasic pe lemne este printre singurele dispozitive de încălzire ce reușesc să îmbine utilitatea cu simțul estetic deosebit și magia clipelor petrecute alături de familie sau de persoana iubită, la gura unui foc pe lemne desprins din povești. O dată cu trecerea timpului, cei mai renumiți producători din industria soluțiilor de încălzire alternativă, au dezvoltat și inovat constant pentru a ajunge astăzi, să transforme tradiționalele seminee Oradea pe lemne, în soluții moderne și complete de încălzire, capabilă să egaleze în performanțe chiar și o centrală clasică.

Meșterii PEFOC, firmă 100% românească și cu peste două decenii de tradiție în livrarea de soluții termice alternative, ne prezintă soluția de termoșemineu! Acest dispozitiv termic special, disponibil în stocul propriu de la Sibiu sau de la partenerii colaboratori din întreaga țară, este extrem de versatil și performant, reușind să acopere necesarul de căldură, nu doar pentru camera unde urmează să fie instalat, ci și pe cele alăturate, împrumutând principiile de funcționare de la centralele clasice.

Astfel, pentru un randament sporit și putere superioară este nevoie ca un șemineu să fie racordat la sistemul de distribuție al aerului cald, pentru a fi capabil să genereze o cantitate suficientă de căldură necesară încălzirii uniforme în mai multe camere ale locuinței.

Bineînțeles, acest dispozitiv nu poate fi încadrat la categoria de șemineu ieftin și asta datorită echipării cu sisteme premium de distribuție ale aerului cald, confecționate din burlane flexibile din aluminiu de calitate superioară, disponibile în oferta PEFOC. În plus, echipa de meseriași va asigura un montaj profesional astfel încât, conductele să fie cât se poate de drepte, pentru evitarea pierderilor și creșterii duratei de pătrundere a agentului termic în calorifere.

Termoșemineul este varianta ideală dacă dorești o sursă de căldură principală pe lemne sau peleți, dar și pentru producere de apă caldă cu ajutorul unui puffer montat de specialiști. Focarul acestuia poate fi racordat la sistemul de încălzire existent în locuință (inclusiv prin pardoseală) și poate încălzi și apa menajeră. În plus, meșterii sibieni vor avea grijă ca dispozitivul tău să fie dotat corespunzător cu pompă, filtre, elemente de siguranță și control, conform proiectului și legislației în vigoare.

În cazul termoșemineelor se ia în considerare și cantitatea de apă ce trebuie încălzită, astfel, puterea necesară este aleasă după două criterii: încălzirea apei și a aerului. Focarul ales trebuie să fie racordat corespunzător la coșul de fum și la sistemul de distribuție al aerului cald, dar și la sistemul de încălzire al locuinței.

Dacă nu știi de unde sau cum să pornești construcția unui șemineu tip centrala pe lemne, îți recomandăm să începi cu alegerea modelului potrivit de focar care trebuie să fie în conformitate cu proiectul și nevoile tale de încălzire. Racordarea la coșul de fum, montajul și întreținerea acestuia, trebuie realizate obligatoriu de către o firmă specializată.

Impecabil instruiți profesional și licențiați în montarea și livrarea de proiecte de șemineu, meșterii sibienii oferă prin intermediul site-ului www.pefoc.ro un stoc de peste 9000 de produse și accesorii din universul termic, începând de la termoșeminee, focare premium, șeminee clasice pe lemne, șeminee și până la sobe noi cu aspect rustic, sisteme profesionale de coș fum ceramic, dar și șeminee electrice perfecte pentru apartamentul tău de la bloc - totul pentru confortul și decorul special al căminului tău!

(P)

Citit 440 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 14:37