Gălăţenii, aşteptaţi la expoziţia personală şi atelierul pictorului Vitalie Butescu

Gălăţenii, aşteptaţi la expoziţia personală şi atelierul pictorului Vitalie Butescu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală Galați îi invită pe gălăţeni la vernisajul expoziției personale de pictură a artistului Vitalie Butescu, care va avea loc miercuri, 1 martie, la ora 18,00, aflăm de la Simona Biriş, șef departament Relații Publice al instituţiei de cultură.

Vitalie Butescu s-a născut pe 3 octombrie 1972, în localitatea Ștefan Vodă din Republica Moldova. A absolvit Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chișinău (1990)  și Academia de Arte „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca (1997). Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru activ al International Academy of Culture and Art.

Are numeroase expoziții personale, participări la expoziții de grup, tabere de creație și târguri de artă, atât în țară, cât și în străinătate. Lucrările sale se află în colecţii particulare din România, Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Slovenia, Japonia, Marea Britanie, SUA şi în muzee din Bucureşti, Aiud, Medgidia, Constanţa, Slatina.

Foarte bine îl descrie pe artist criticul, cronicarul şi colecţionarul de artă Marius Tiţa: “Spirit de pictor cu care regii își înnobilau curțile, în vremurile frumoase și deștepte, Butescu ne dezvăluie culori pe care nu le vede oricine, ne arată firescul frumos din jurul nostru și ne aduce cronici din Arcadii pe care le ignorăm. A fost de mai multe ori la Balcic, l-a tălmăcit și l-a pus în lumina simezei mai bine ca nimeni altul. A tipărit, cu un text de Marius Tița «Balcic by Butescu», primul și singurul album de pictură dedicat de un singur artist acestui colț de univers luminos ca stâncile sale scăldate în soare. Dar nu este nici pe departe pictorul unui singur subiect, stare sau moment. Pe pânzele sale încă mai dăinuie colțuri de București ce acum nu mai sunt, stropi de vară la margine de crâng, chipuri demoazelic de ingenue, expresivi măgăruși de Dobrogea, umbră de Stavropoleos, domnesc de Cotroceni și Mogoșoaia, hale de Ploiești și Casino de Sinaia.”

Această nouă expoziţie a Muzeului de Artă Vizuală Galaţi vine cu o provocare aparte pentru iubitorii de artă plastică interesaţi să afle mai multe despre universul artistic şi secretele de dincolo de şevalet. Astfel, joi, 2 martie, la ora 18,00, Vitalie Butescu invită publicul gălățean la atelierul de pictură pe care-l va susține în muzeu.

Citit 998 ori Ultima modificare Duminică, 26 Februarie 2023 07:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.